Európai Parlament: az abortusz és az érzékenyítések alapvető emberi jogok, továbbá a férfiak is szülhetnek

Egy közel negyven oldalas jelentést tett közzé az Európai Parlament, melyben foglaltakat követendő irányelvként fogadták el. A dokumentum többek között kitér az unión belüli hozzáállásra az abortuszkérdéssel és az LMBTQP-lobbival kapcsolatban. 

Eltöltenél egy egész hetet hozzád hasonlókkal?
Eleged van a balliberális hétköznapokból?
Jelentkezz a Vármegyés Ifjúsági- és Gyerektáborba!
Már csak pár hely maradt.

A jelentésben leszögezik, hogy az Európai Unió tagállamainak kötelességük biztosítani az abortuszt a várandósság korai szakaszában, sőt, ha az orvos úgy gondolja, akkor azon túl is. Azt állítják, hogy a magzatgyilkosságok teljes tilalma a nemi alapú erőszak egyik formája. Hozzátették azt is, hogy sajnálattal állapították meg azt, miszerint számos orvos, és egyes egészségügyi intézmények vallási vagy lelkiismereti okokra hivatkozva megtagadhatják az abortusz elvégzését, ami viszont nők életét és jogait veszélyezteti. Azzal, hogy az orvosokra rákényszerítenék az abortuszok elvégzését, súlyosan megsértenék a lelkiismereti szabadságot.

„Hangsúlyoznunk kell, hogy az abortusz alapvető emberi jog, nem hagyhatjuk, hogy a világ visszasüllyedjen a XVII. századba”

– emelte ki Predrag Fred Matić baloldali EP-képviselő.

Ezen felül kiemelték, hogy minél előbb be kell vezetni azon gyakorlatot, hogy az általános- és középiskolákban állandó jelleggel tartsanak LMBTQP érzékenyítéseket. Mindennek indoklására azt hozták fel, hogy ezáltal csökkenni fog a nemi erőszakok száma.

A jelentés egy egészen abszurd kitételt is megfogalmaz, mely szerint a férfiaknak is jogában áll szülniük, továbbá arra is kitér, hogy „életkortól függetlenül” és szülői beleegyezés nélkül kívánja elérhetővé tenni az abortuszt és a fogamzásgátlást a fiatal lányok számára, valamint ösztönzi a transzgender „nemváltó” műtétek és hormonkezelések TB-finanszírozását.

(777.blog.hu és Origo nyomán Szent Korona Rádió)

“LMBTQP szabadság zónájának” nyilvánították az EU-t, de hangoztatják, hogy genderlobbi nem létezik