Az amerikai püspöki kar kiátkozza Joe Bident?

Az amerikai elnök magatartása számos esetben szembemegy a katolikus egyház tanításaival, így az USA püspökei között igen nagy vitát kavart, hogy egyáltalán érdemes-e a szentáldozásra. Most úgy látszik, hogy a kirakatkatolikus elnököt akár ki is átkozhatják az Egyházból. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Az USA elnöke hangoztatása szerint katolikus, ugyanakkor attól függetlenül, hogy majd’ minden héten szentmisére jár és áldoz.

Ez azonban nem minden katolikusnak tetszik. Több egyházi személy is azt gondolja, hogy túl liberális az abortuszpolitikája, ezért nem érdemli meg a katolikusoknak járó úrvacsorát. Ezzel az állásponttal sok püspök és pap nem ért egyet, ezért tárgyalnak arról, hogy az elnök és más magas rangú politikusok például az abortuszhoz való viszonyuk alapján vehessenek részt a szentáldozáson.

„Hogy mondhatja, hogy hithű katolikus, miközben olyan dolgokat csinál, ami ellentétes az egyház tanításaival?”

– vetette fel Joseph Neumann érsek, a Katolikus Püspökök Amerikai Tanácsának életpárti ügyek tanácsának elnöke.

Szerinte Biden álláspontja egy komoly, morálisan gonosz probléma, ami egyedi problémát jelent az egyház számára. Raymond Burke bíboros, Ferenc pápa egyik leghangosabb konzervatív kritikusa odáig ment, hogy szerinte a politikusok, akik támogatják a nők döntési jogát abortuszkérdésben, azok aposztaták, hitehagyottak, akiktől nemcsak az úrvacsorát kéne megvonni, hanem ki is kéne átkozni őket.

Kevin Gillespie atya, aki abban a templomban dolgozik, ahova az elnök Washingtonban szokott járni teljes mértékben ellenzi az elképzelést, meg van győződve Biden hitéről. Amióta védi, hogy az elnök misére járhasson több haragos emailt, levelet és telefonhívást is kapott. A jelen állás szerint arról, hogy ki kaphat úrvacsorát a helyi püspök dönt, és Washington és Wilmington püspöke támogatásáról biztosította az elnököt.

Biden több olyan, a Trump-adminisztráció alatt meghozott döntést is visszavont, aminek köze van az abortuszhoz, és engedélyezte, hogy a nők online rendelhessenek terhességmegszakító tablettát a járvány alatt.

(Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)

A céljait nem helyezheti egy politikus az isteni alapigazságok elé – egy bíboros véleménye Joe Bidenről

Joe Biden szerint egy nyolcéves gyerek el tudja dönteni, hogy transznemű-e vagy sem

Joe Biden szerint egy nyolcéves gyerek el tudja dönteni, hogy transznemű-e vagy sem