Kínai, vélhetően Kínának is kémkedő arcfelismerőt telepítenek Siófokra a cigánybűnözők megfékezése helyett

A Petőfi-sétányra telepítenének kínai arcfelismerő kamerarendszert mesterségesintelligenciával. Mi tudunk egyszerűbb megoldást: a cigánybűnözőket kellene megregulázni, “két hét alatt” rendet kellene tenni köztük hagyományos módszerekkel. A csatolt képeket az enyingi cigánymaffia 2008-as vonulása látható. Minek ehhez arcfelismerő és mesterséges intelligencia? Átlagos intelligenciával is felmérhető, hogy mi történik, mégsem avatkoztak közbe…

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Arcfelismerő rendszerrel egészítik ki Siófokon a Petőfi sétány térfigyelőkamera-rendszerét. Lengyel Róbert, a város polgármestere a Facebookon számolt be arról, hogy a részben állami tulajdonú kínai Dahua Technology mintaprojekt keretében építi ki a megfigyelőrendszert, mely segítségével Lengyel leírása szerint a térfigyelőrendszer operátorai akár a tömegben is megtalálhatják a sétányon szabálysértést, bűncselekményt elkövetőket.

A szakmáját nézve rendőr Lengyel a posztja alapján potenciális bűnelkövetőként tekint a tömegre. Mint írja, városuk legfrekventáltabb sétányán “az ott hömpölygő tömeg, a rengetek vendéglátó hely, a programok melegágyai a jogsértésnek is”.

Tájékoztatása szerint ezért most az országban egyedülálló módon “39 új, mesterséges intelligenciával ellátott kamerát” szerelnek fel. Posztja szerint az arcfelismerős kamerarendszert a jövő nyárra üzemelhetik be.

A rendszert, mint írtuk, részben a kínai állam tulajdonában álló Dahua Technology szállítja majd. Ez a cég szerepet vállalt a kínai állam ujgurok elleni kampányában is, az ő arcfelismerő rendszereiket is bevetik a nyugati Hszincsiang tartományban élő muszlim kisebbség erőszakos asszimilációjában. Az ujgurok elleni kampányban játszott szerepe miatt a Dahua 2019-ben felkerült az amerikai kormány feketelistájára is.

A cégnek két súlyos adatbiztonsági botránya is volt, hackerek 2016-ban és 2017-ben is hozzáférést nyertek kamerarendszereikhez, a korabeli beszámolók szerint “bárki átvehette az irányítást az eszközök operációs rendszere felett.

2021 márciusában az amerikai Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) “elfogadhatatlan nemzetbiztonsági kockázatnak” minősítette a Dahua szolgáltatásait és eszközeit. 2021. június elsején pedig az elektronikai és fizikai biztonsági rendszereket szolgáltatók amerikai érdekképviselete, a Security Industry Association is kizárta soraiból a Dahuát, mivel állításuk szerint megsértette a szervezet etikai szabályait.

Senki se higgye, hogy a Petőfi-sétány azóta is nyugodtabb és biztonságosabb volna. Egy ilyen kétséges kamerarendszer volna a megoldás?!

(Szent Korona Rádió)

Kezdődő digitális diktatúra? Májustól arcfelismerőt is használhatnak az igazoltató rendőrök

Kína szerint ők csak az ujgurok életminőségét javítják – némi üzletért cserébe el is hisszük

Ujgurazonosító szoftvert találtak a Huawei egyik szabadalmában