Kína szerint ők csak az ujgurok életminőségét javítják – némi üzletért cserébe el is hisszük

Nemi erőszak, kínzás, alvásmegvonása, az ujgur identitás eltörlése, vagy enyhébb esetben népbiztosok költöztetése az ujgur családokhoz. Mindezt hitech módon, a technológiai vívmányokat is bevetve (arcfelismerés, kamerarendszer, internetes megfigyelés stb.). A kínai állam módszeresen üldözi a magyarok rokonainak számító, az ateista kommunizmust elutasító, egyébként muszlim vallású ujgurokat, ám a kínaiak ezt csak életminőség javításnak állítják be, pedig az internálótáborokból kiszivárgó információk alapján másról van szó…. A legszörnyűbb, hogy Kínához való dörgölőzés miatt az egész világ némán tűr és elfordítja a fejét, sőt, a magyar nemzeti oldalon már egyfajta “kínaromantika” is kezdett kibontakozni.

Kína brutálisan agresszív külpolitikájában kulcsfontosságú, hogy csak azon országokkal kezd tárgyalásba, akik 1. nem feszegetik Tibet és az ujgurok kérdését (tehát a megszállást és a helyi lakosok módszerek átnevelését, kiirtását elnézik) 2. a kínai bevándorlókat eltűrik a saját hazájukban, azt nem teszik közbeszéd tárgyává. Ez olyan abszurd jelenetekhez vezet világszerte, így kis hazánkban is, hogy egy Free Tibet molinó, vagy tibeti zászló lengetése is brutális fellépést, rendőrségi vegzatúrát eredményez, az egyébként “demokratikus” országok humánus rendőrsége részéről, amikor egy kínai delegáció érkezik. Szijjártó Petiék nemcsak a zsidókhoz dörgölőznek rendületlenül, hanem közben Kína elé is jó pincsikutyaként fekszenek le. Az igazság képviseletét teljesen elfelejtette a magyar külügy, csak és kizárólag pragmatikus érdekek vannak… Még az sem számít, hogy az egyébként bevándorlóellenességről elhíresült kormányzat 20.000 kínait engedett be az elmúlt években Magyarországra.  A retorika nagyon jó a Fidesz részéről, de a valós tettek teljesen mást mutatnak.

Az ujgurok helyzetéről egy tényfeltáró cikksorozattal jelentkeztünk.

Fehér könyvben tagadta Kína, hogy kényszermunkát alkalmazna a nyugat-kínai Hszincsiangban a zömében muszlim vallású ujgurok lakta területen. A kínai államtanács által kiadott, teljesen nyilvánvalóan propagandisztikus, hazug dokumentum szerint Hszincsiang kormányzata kiemelt projektként kezeli a foglalkoztatottság megkönnyítését, valamint az emberek jólétének, életminőségének a javítását. Garantálják a dolgozók vallásszabadságát, illetve az ujgurok saját nyelvének írásbeli és szóbeli használatát.

Nemzetközi jogvédő szervezetek szerint a nyugat-kínai területen akár 1,8 milliót is elérheti azoknak az ujguroknak és más, muszlim vallású kisebbségekhez tartozó embereknek a száma, akiket a helyi kormányzat akaratuk ellenére átnevelő táborokba zárt, és gyárakban vagy a földeken dolgoztat. Júliusban emiatt 190 jogvédő szervezet bűnrészességgel vádolta meg a világ számos vezető divatcégét, amiért a kényszermunkáról szóló jelentések ellenére változatlanul együttműködnek hszincsiangi beszállítókkal. Kína a világ legnagyobb gyapottermelője, Hszincsiang pedig az ország teljes gyapottermelésének több mint 80 százalékát adja. A New York Times amerikai lap emellett júliusban arról számolt be, hogy a területen arcmaszkokat és más védőfelszereléseket is gyártanak külföldi piacokra.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Hetven éve haldoklik Tibet a kínai kommunisták jármában

Tovább élesedik a digitális diktatúra Kínában

„A terrorellenes népi háború”, avagy a terror totális eluralkodása. Az ujgur etnocídium III.