Nem tetszik amit mondtak? Jelentsd fel! Rákosista besúgórendszer épül ki az angliai egyetemeken

Az Egyesült Királyság egyetemein egyre általánosabbá válik az, hogy olyan szoftvereket működtetnek, melyeknek segítségével a hallgatók fel tudják jelenteni azon társaikat vagy oktatóikat, akik olyan kifejezéseket használtak, mely szerintük nem fér bele a politikai korrektségbe, az elfogadásba és a sokszínű társadalom eszményébe. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A felsőoktatási intézmények a “Report + Support” elnevezésű programot használják, mely felületen keresztül leginkább a mikroagresszió kategóriájába tartozó eseteket kívánják bejelentetni. A mikroagresszió meglétének igazolása eléggé szubjektív, ugyanis ehhez olyan kijelentések vagy szóhasználatok tartoznak (a balliberálisok szerint), melyek bár alapvetően nem ártó szándékúak, de “előítéleteket” tartalmaznak. Ilyen lehet például, ha valaki megkérdezi egy ázsiai amerikaitól, hogy hol született, ugyanis ezzel azt feltételezzük, hogy nem amerikai.

A szoftveren keresztül a diákok névtelenül jelenthetik fel társaikat, oktatóikat, amennyiben saját megítélésük szerint mikroagressziót tapasztalnak. A fejlesztő cég szerint az eszköz megkönnyíti a hallgatók számára a visszaélések és zaklatások bejelentését, az efféle támadások elszenvedői ugyanis gyakran nem mernek védelmet kérni. Így, névtelenül könnyebben tudnak segítséget kérni és kapni.

Ezeddig a felület használata a Cambridge Egyetemen okozta a legnagyobb felháborodást. A kritikusok szerint ugyanis fenyegetést jelent a szólásszabadság és az álláspontok félelem nélküli megvitatásának hagyományára.

A szoftver használata természetesen ismételten csak a konzervatív hallgatókat és oktatókat különbözteti meg hátrányosan. Az Edinburgh-i Egyetemről érkező hírek arról számoltak be, hogy az egyik hallgató azért jelentette fel oktatóját, mert kritizálni merte a társadalomban már szinte egyeduralkodóként meglévő politikai korrektséget.

A bejelentő felület használata fenyegetően azzal kecsegtet, hogy egy igen kemény LMBTQP, és egyéb felforgató eszmék diktatúrájának kiépítésében játszik szerepet. Prognózisunkat támasztja alá a fejlesztő cég tulajdonosainak hozzáállása és világnézete is, ugyanis ők “felvilágosult kapitalistának” vallják magukat. Az ezen kategóriához tartozók fehér, középosztálybeli emberek, akik rengeteg pénzt keresnek azzal, hogy más fehér emberekkel elhitetik, hogy rasszisták, majd azt, hogy szükségük van a segítségükre, hogy megmondják nekik hogyan gondolkodjanak és viselkedjenek.

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió) 

Hagyományos egyetemi diákszervezetek szélsőbalos célkeresztben

Baloldali aktivisták zavarták meg a Bécsi Egyetem jobboldali oktatójának előadását