Már az első regisztrált beteg előtt kaphatták el vuhani virológusok a koronavírust

Már 2019 novemberében megferőződhetett néhány kínai virológus úgy, hogy az első regisztrált beteget csak decemberben regisztrálták hivatalosan.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Egy újabb jelentés szerint néhány kínai virológus már 2019 novemberében megfertőződhetett a koronavírussal.
Az amerikai hírszerzés által készített riportból az derül ki, hogy a vuhani Virológiai Intézet három kutatóját kórházban kellett kezelni 2019 novemberében, méghozzá olyan tünetekkel, amelyek koronavírusos betegeknél jellemzőek.
A jelentés még Donald Trump elnökségének utolsó napjaiban készült, és tavasszal már volt néhány olyan nyilatkozat, amelyet ez is befolyásolhatott, de a jelentést csak most hozta nyilvánosságra az amerikai külügy.
Az időzítés alighanem nem véletlen: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) döntéshozói a következő napokban határoznak majd arról, hogy miként folytassák a koronavírus eredetére vonatkozó vizsgálataikat.
A virológusok egyébként már korábban is azt feltételezték, hogy a vírus már 2019 őszén elkezdett terjedni vuhanban. A kínai kormányzat viszont az első fertőzöttként egy olyan férfit tart számon, akit 2019. december 8-án regisztráltak betegként.

A vuhani Virológiai Intézet számos vírustípust vizsgált 2019 végén, és az akkor keletkezett adataikat, feljegyzéseket nem hozták nyilvánosságra, emiatt még a szakemberek közül is sokan feltételezik azt, hogy akár a laborból is kiszökhetett a koronavírus.

A WHO szerint az elmélet „rendkívül valószínűtlen”.

A kínai külügyminisztérium a történtekre reagáló közleményében is tagadta azt, hogy a vírus a laborból szökött volna meg, és épp a WHO által vezetett év eleji vizsgálat eredményeire hivatkoztak eközben (a világszervezet egyébként hivatalosan még nem vetette el azt, hogy a vírus laborban készülhetett)

Az Egyesült Államok továbbra is népszerűsíti a laborszökevényes elméletet

– írta a kínai külügy a jelentésre reagálva.Korábban egy rákkutatás nyomán már az is felmerült, hogy Olaszországban is lehettek már koronavírus-fertőzöttek 2019 őszén. A WHO ezzel kapcsolatban is vizsgálatot kezdett már.A jelenlegi adatok szerint az első olaszországi fertőzött egy 25 éves nő lehetett 2019 november 10-én.