Érdemes felkészülni, a koronavírus elleni oltás felboríthatja a menstruációs ciklust

Több mellékhatása is ismert az oltásoknak, erről azonban az általános bizalmatlanság miatt nem tájékoztatják túl feltűnően az embereket. Most egy újabb mellékhatás derült ki, mely nemcsak a vakcinától alakulhat ki, hanem a fertőzés esetén szedett Favipiravir gyógyszertől is. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Egyre több ember kapja meg az oltásokat, így természetesen az eddig szándékosan eltitkolt, vagy a rövid gyártási és tesztelési idő miatt nem ismert mellékhatások nagy részére most derül fény. Az egyik ilyen a menstruációs ciklus – eddig úgy tűnik – egyszeri felborulása.

A 444.hu-nak nyilatkozott Krisztina, hogy mit tapasztalt a Pfizerrel való oltás után, mellyel egyébként a kismamákat is vakcinalizálják: „Az oltás után mindkét petefészkem fájni kezdett, de nem különösebben foglalkoztam vele, mert épp ovulációs időszakban voltam, bár igaz, hogy nem szokott ennyire megviselni. Két napig szurkált mindkét petefészkem, és a második napon véreztem is kicsit. Hogy van-e ennek köze az oltáshoz, nem tudom, de fura volt. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt 28 évben hányszor véreztem ovuláció alatt. Migrénem is lett, ami nálam átlagos jelenség hormonszintváltozásnál.”

A harmincéves Annának, aki szintén Pfizert kapott, az első oltás után három nappal előbb, a 25. napon indult el a vérzése, pedig elmondása szerint mindig 28 napos a ciklusa. Ő azt mondta, először nem is gondolt arra, hogy az oltás miatt lehet, inkább a „tonnaszám érkező stresszhatásra, bezártságra, időjárásra” fogta, de úgy fogalmazott, ha jobban belegondol, „az antibiotikum is el szokta csúsztatni” a ciklusát.

Volt, aki a vérzése vége felé kapta meg az orosz vakcinát, és utána jóval hosszabb ideig tartott nála a menstruáció, de egy koronavírusból felépült nő arról is beszámolt, hogy az egyre erősödő tünetei miatt Favipiravirt kapott, és annak szedése közben kezdett vérezni, pedig elmondása szerint hormonális spirálja van, és nem nagyon szokott menstruálni.

Hasonló tünetekről számolt már be több száz nő, miután dr. Kathryn Clancy, az Illionisi Egyetem Clancy laboratóriumának női egészségügyi kutatásokkal foglalkozó vezetője Twitterén megosztotta saját tapasztalatait, és arra kért másokat is, hogy tegyék ugyanezt.

Clancy arról számolt be, hogy másfél héttel azután, hogy megkapta a Moderna első adagját, 1-2 nappal korábban jött meg a menstruációja, ami jóval erősebb volt a megszokottnál. Posztja alatt rengeteg hozzászólás érkezett, volt, aki azt írta, szintén a Moderna oltása után középidőben kezdett vérezni, miközben hormonális fogamzásgátlót szed több mint tíz éve, és korábban ilyen soha nem fordult elő vele. Clancyhez hasonlóan sokan szintén erős vérzésről számoltak be, és olyan is akadt, aki azt írta,

a Pfizer vakcináját menstruációja alatt kapta meg, ami alapesetben 5-7 napig tart, de már közel három hete zajlik a vérzése.

Ezek után több orvos is arról nyilatkozott, hogy teljesen természetes az, hogy egy oltás, vagy antibiotikum kezelés után ilyesfajta mellékhatások jelentkezzenek.

Azt nem tudni, hogy a korábban bevezetett, más oltásokról szóló tanulmányok vizsgálták-e a vakcinák hatását a menstruációra, az viszont biztos, hogy az Egyesült Államok népegészségügyi rendszere (National Institutes of Health) csak 1990 óta ajánlja, hogy a gyógyszertesztekbe nőket is bevonjanak. A Today szerint azt, hogy a koronavírus elleni vakcinák pontosan milyen hatással vannak a méhre vagy a menstruációs ciklusra, még nem feltétlenül tudni, Kínában viszont már folynak kutatások arról, hogy maga a koronavírus milyen hatással van a nők ciklusára.

Bár a témában még nincsenek kiforrt, és eredményekkel rendelkező kutatások, eddig úgy tűnik, hogy súlyosabb károsodások nem lépnek fel, és a menstruációs ciklus felborulása is egyszeri eset csak, ezen kérdésekre ugyanakkor csak az idő múlásával fogunk választ kapni.

(444.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Problémás a Pfizer vakcina, mégis kierőszakolták az engedélyeztetését

Vakcinadilemma: mi köze van az abortusznak az oltásokhoz?