Véleménye kifejtése miatt hurcolhatják meg a Szegedi Tudományegyetem oktatóját?

A Szegedi Tudományegyetemen egy oktató meghurcolására készülnek, miután nem teljesen szalonképesen kifejtette egyik előadásán véleményét a modern világunkban zajló felforgató folyamatokról. A balliberális média azonnal felkapta az esetet, és minősíthetetlennek nevezte a munkáját, azonban nekünk mélyebben is meg kell vizsgálnunk az esetet. 

Gulyás László történész, főiskolai professzor, a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója, továbbá március 15-én a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetését is átvehette. A liberális hallgatókat “felzaklató” véleménynyilvánításai a Migráció és Menekültügy a XX. században szabadon választható kurzusán történtek. Mik is hangzottak el?

Az egyik kifogásolt mondat, melyet a panaszt tevők szexistának bélyegeztek azután született meg, hogy az oktató a hallgatók véleményét kérte a PPT-je minőségéről, amire a tökéletes választ kapta. Erre reagálva mondta a következőt: „Az lenne a tökéletes, ha Claudia Schiffer a hálószobámban tartózkodna, de tudom, hogy a hallgatónak minden jó”. Nem hinnénk, hogy szexista indíttatásból tett megjegyzés lett volna, inkább úgy tűnik, viccnek szánta. Az előadás során Gulyás László érintette az amerikai elnökválasztást is, a frissen megválasztott elnököt, Joe Bident nemes egyszerűséggel „félhülyének” nevezte (találó kifejezés). Majd rátért az alelnök helyzetére is. Itt is csupán annyi kivetnivalót találhatunk, hogy talán kissé szofisztikáltabb véleményt kellett volna megfogalmazni: „a nőnek a nevére nem is emlékszem… Kamala Harris, én csak fekete ribancnak szólítom.”

Voltak azonban félre nem érthető mondatai is az oktatónak. Az egyik diák Győzike képével jelentkezett be az online órára, erre a következő reakciót kapta: „Tehát én utálom a cigányokat, de a Győzikét végképp, ne kelljen már néznem…” Amennyiben ténylegesen tudhatták a hallgatói, hogy ilyesfajta módon áll hozzá Magyarország kétes értékű kisebbségéhez, elő is fordulhat, hogy szándékos provokációról volt szó a profilképpel. Majd rátért a Fekete-Afrikában nem létező civilizációkra, ezek helyzetéről így nyilatkozott: „Afrikai civilizáció nincs. Ott a fekák az őserdőben lófaszt se csináltak.”

Még egy megjegyzését meg kell említenünk, amelyet homofóbnak minősítettek.  A zoomon folyó előadásra negyven perc letelte után újra fel kell jelentkezni, mert ennyi időt engedélyez a program ingyenes verziója. Miután az oktató arról érdeklődött, hogy mindenki visszatért-e, az egyik hallgató válaszára úgy reagált Gulyás László, hogy heteroszexuálisként nem izgul fel arra az információra, ha egy férfi hallgató tért vissza.

A panasszal élő hallgatóknak, mivel a kurzus szabadon választható, nem kötelességük teljesíteni azt, az oktató felhívta a figyelmüket, hogy szabadon leadhatják a tárgyat. Továbbá szerinte a balliberális hallgatók hozzáállása a kommunizmust idézi:

Ez a sunyi magatartás mélységesen felháborított. Az oktató feljelentése világnézeti alapon a legrosszabb kommunista időkre emlékeztet. Ilyet Sztálin és Rákosi alap csináltak az ifjú kommunisták. Ez a magatartás méltatlan az egyetemi léthez, ez méltatlan az oktató-hallgató viszonyhoz.

Kifejtette továbbá, hogy nem kívánja azt, hogy az egyetem pár vele egyet nem értő hallgató miatt ideológiai csatatérré változzon.

Az ügyben a szeged.hu megkereste Gulyás Lászlót, aki a következő válaszlevelet küldte a portálnak:

“Mintegy huszonöt éves egyetemi oktatói pályám során igyekeztem mindig magas színvonalon ellátni feladataimat, s tevékenységemmel kapcsolatban eddig sem személyi, sem szakmai aggály soha nem merült fel. A hallgatók körében előadásaim nagy népszerűségnek örvendnek. Két doktori (PhD) fokozattal és habilitált doktori címmel rendelkező professzorként a tudományos teljesítményt objektív módon jellemző Magyar Tudományos Művek Tára adatbázisban több mint négyszáz közleményem szerepel (köztük tizenöt önálló könyvem), az azokra való független hivatkozások száma pedig meghaladja az ezerötszázat.”

Egy fontos dologra azonban fel kell még hívnunk a figyelmet. Abban az esetben, ha mindez fordítva történt volna, és konzervatív hallgatók panaszolták volna be a túlzásokba eső balliberális oktatókat (ne essünk hiú ábrándokba, elég sok van belőlük), akkor a média fasiszta besúgókról cikkezne, ahogyan azt tette az egyik egri portál az Egyetemi Ellenállás kapcsán.

Arra is rá kell világítanunk, hogy teljesen biztosak lehetünk abban, hogy nem a véleménykifejtés minősége nem tetszett a vizsgálatot indítványozó diákoknak, hanem maga a balliberális “értékrenddel” szembemenő eszmefuttatás.

Valós tény, hogy számos esetben nem egy egyetemi órához méltóan fejezte ki a véleményét, ugyanakkor szerkesztőségünk úgy gondolja, ha hozzáállásán, és kifejezésmódján pár apró változtatást véghezvisz, akkor jelentősen eredményesebb módon hívhatná fel a hallgatók figyelmét a hazánkban zajló liberális véleményterrorra. Az irány jó, támogatandó, a kivitelezés nem tökéletes.

(Szeged.hu nyomán Szent Korona Rádió)

A baloldali média a konzervatívok üldöztetését dicsőíti

Az ügyész szerint kihívóan közösségellenes az LMBTQP rongy elégetéséről szóló plakát

Alapjog-ellenes az “érzékenyítés” – Az Egyetemi Ellenállás várja a jogesetekről szóló bejelentéseket