“A támadóban nagyon működött a Gonosztól származó gyűlölet” – gödöllői parókus

Hazánkban is egyre nagyobb teret nyernek a különböző vallásellenes irányzatok. Ahogyan tegnap beszámoltunk róla ismeretlen tettes betört a gödöllői görögkatolikus templomba, és megrongálta. Az esettel kapcsolatos részletekről Sivadó János a Szent Kereszt templom lelkésze számolt be a Vasárnap.hu-nak.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A görögkatolikus parókus elbeszélése szerint hétfő este nyolc órakor egy férfi mászott be a templom kerítésén, majd fejszével nekiesett az ajtónak. Miután a fejszével nem járt sikerrel, többszöri nekifutásra betörte az ajtót.

“Két táska volt nála. Az egyikben gyúlékony anyagot tartalmazó flakonok voltak, amiket a padokra locsolt, majd meggyújtotta. Azután elővett egy üveget, hogy növelje a láng erejét és azt is szétlocsolta.

Miután lángba borította a fél templomot, felrúgta az oltár előtti asztalon található Jézus-ikont.

Ezek után a másik táskájából elővett egy festékes dobozt és az  ikonosztázion királyi ajtajához dobta.”

Keresztényellenes szimbólumokat nem hagyott a támadó, ugyanakkor nagy valószínűséggel a festékes vödör ilyesmi célt szolgált volna.

“A felvételen jól látszott, ahogyan lerúgta a Krisztust ábrázoló ikont – az mindenképp a mély haragjából fakadt. Olyan dühvel hajtotta végre a támadást, ami arról tanúskodik, hogy keresztényellenes tett volt – tette hozzá Sivadó János.

A támadás teljesen váratlan volt, nem érkezett előzetes fenyegetés, és semmilyen előjel nem mutatott arra, hogy ilyesfajta támadás bekövetkezhet.

A támadó kilétére még nem derült fény, ugyanakkor a kamerák mindent rögzítettek, továbbá volt egy szemtanú is. A rendőröket kihívó személy látta elmenekülni a támadót.

A templomban többmilliós kár keletkezett, ugyanakkor az teljesen eltörpül a megszentségtelenítés mellett.

(Vasarnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Terjed a kereszténygyűlölet? Felgyújtották a gödöllői görögkatolikus templomot

Kereszténygyalázáson viccelődött Karácsony szakértője (kiszivárgott hangfelvétel)

A tolerancia és a szeretet valódi keresztényi értelmezése