Állásfoglalást tett közzé a Hittani Kongregáció a homoszexuális házasságról

A katolikus egyház képviselői között egyre több eltévelyedett állította, hogy szükség lenne a homoszexuális házasságok megáldására azon indokkal, hogy Isten mindenkit szeret. A Hittani Kongregáció szerencsére a Biblia elvei mellett kiállva kijelentette, hogy erre semmiképpen nem kerülhet sor. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A Szentszék március 15-én tette közzé a Hittani Kongregációnak a homoszexuális kapcsolatok egyházi megáldhatóságával kapcsolatban felmerült kételyre adott válaszát és a hozzáfűzött indoklást.

Kifejtik, hogy bizonyos egyházi körökben azonos neműek élettársi kapcsolatának megáldására irányuló tervek és javaslatok vannak terjedőben. Ugyanakkor: “Az Egyháznak nem áll módjában megáldani az azonos nemű párokat, az ilyen jellegű, esetlegesen kiszolgáltatott áldások pedig nem tekinthetők az egyházi jog szerint valónak, így pedig érvényesnek.”

Hozzáteszik, hogy a homoszexuális hajlamú emberek egyéni megáldása megtörténhet, és nem zárják ki őket az Egyházból, ugyanakkor látszódnia kell a törekvésnek, hogy az isteni igazság útján kívánnak járni. Tehát az Egyháznak igyekeznie kell a bűnös hajlamaitól minél előbb megszabadítania az egyént.

Hiába a Hittani Kongregáció állásfoglalása, Ferenc pápa továbbra sem mutat hajlandóságot azon állításainak visszavonására, melyekkel az LMBTQP személyek polgári esküvőhöz való jogát támogatta. Még 10 évvel ezelőtt is elképzelhetetlennek tartottuk volna, hogy a pápa pozitívan nyilatkozzon a homoszexuális életvitelt folytatókról…

(Magyar Kurír nyomán Szent Korona Rádió)

Ferenc pápa sorra nevezi ki a „pusztulásba vezető” lobbi képviselőit bíborosoknak

Raymond Burke bíboros közleménye Ferenc pápa polgári együttélésekről szóló kijelentéseiről

Most komolyan támogatja Ferenc pápa a homokosok “családhoz való jogát”?

XVI. Benedek pápa a normalitásról