A MÁV nem hajlandó tenni a HÉV-eken történő folyamatos cigánytámadások ellen!

Az utóbbi hónapokban megsokszorozódtak a támadások a Gödöllő felé közlekedő H8-as HÉV vonalán, főleg a Kerepes és Kistarcsa települések és az azokhoz közel eső megállóhelyeken. A MÁV-HÉV most bejelentette, hogy nem szándékozik biztonsági eszközöket telepíteni: “Akit megtámadnak, használja a vészféket” -írták.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A gödöllői és csömöri HÉV-vonalon immáron legalább 200 zaklatási eset történhetett, ehhez képest a MÁV-HÉV egyetlen esetet ismer csak el, mivel az nagyobb port kavart az eddigieknél. A Telex.hu felkérdezte a szolgáltatót az esetekről, de az nem volt hajlandó nyilatkozni, csak azután adott választ, miután közérdekű adatigénylést indítottak ellene. A válaszban a vasúttársaság csak azt az egy nagyobb médianyilvánosságot kapott ügyet ismerte el, továbbá bevallották, hogy volt pár rongálás, és néhányszor rátámadtak az ellenőrökre. A válaszban az is szerepelt, hogy az összes vonal közül csak egyetlen egy háromkocsis szerelvényben van kamera, mely a szentendrei vonalon közlekedik. A mostani HÉV-kocsikat már nem tervezik felszerelni kamerákkal és segélyhívókkal, de a vásárolni szándékozott (ki tudja mikor?) új szerelvényeknél ez már az alapfelszerelés része lehet.

Addig is a MÁV-HÉV azt javasolja annak, aki bajba kerül: húzza meg a vészféket.

A vészfék azonban nem opció. Gondoljunk bele, hogy a megtámadott majd szól a támadójának, hogy: “Várj már. Meghúzom a vészféket, aztán folyathatjuk!” Továbbá, ha sikerülne is meghúzni a vészféket, az csak azt eredményezné, hogy a támadó elmenekülne, és kamera hiányában az azonosítás lehetetlenné válna.

Egy ideig voltak vészjelző gombok felszerelve a kocsikban, ugyanakkor azokat pár évvel ezelőtt leszerelték.

A fentebb említett új HÉV kocsik beszerzése első körben 54 szerelvényből állna, melyekből egyet sem szándékoznak a H8-as HÉV vonalán alkalmazni. Ezek a szerelvények legkorábban 2023-ban állhatnak forgalomba, talán a második körben szereznek be a gödöllői vonalra is belőlük párat, de arra az előjelek szerint még jó pár évet várni kell. Addig is marad a vészfék és az önvédelem…

(Telex.hu nyomán Szent Korona Rádió)

A HÉV-en akart a szilasligeti cigány megerőszakolni egy nőt, aki ellenállt, ezért betörte az orrát

Cigányok gyilkosságainak listája – csak erős idegzetűeknek! (2016-2020 III. rész)