Kirúgták, mert hellyel-közzel normalitáspárti álláspontot fogalmazott meg a Mandalorian sztárnője

„Gina Carano jelenleg nem áll a Lucasfilm alkalmazásában, és nem is tervezünk semmit a jövőben a számára. Ugyanakkor irtózatosnak és elfogadhatatlannak tartjuk azokat a közösségi médiás bejegyzéseit, amiben kulturális vagy vallási alapon ítél el másokat.”

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Ezzel a rövid közleménnyel tudatta a Star Wars-tartalmakat gyártó Lucasfilm, hogy Gina Carano már nem tagja a Mandalorian sikersorozat stábjának, és már a sorozat harmadik, 2021 karácsonya táján érkező évadában sem fog szerepelni. Carano kirúgásához egy azóta már törölt szerdai Instagram-bejegyzés vezetett, amiben a nyíltan republikánus Carano a holokauszt áldozatai és a republikánus párt követői között vont párhuzamot, miszerint Joe Biden amerikájában a republikánusokat ugyanúgy üldözik, mint a náci Németországban a zsidókat, és hogy ez elsősorban az állam felelőssége. Az eset jól rávilágít arra, hogy nem elég igenelni a holokausztot és annak minden történelmi tényét elfogadni, hanem még példaként sem lehet emlegetni, mert már az is holokauszt-relativizálás.

Carano az elmúlt hónapokban több, heves vitát kiváltó bejegyzéssel is jelentkezett, amik után rajongók kisebb-nagyobb csoportja követelte a Disney-től a színésznő kirúgását. A korábbi ketrecharcos bátran kritizálta a maszkviselést, előszeretettel osztott meg trumpista tartalmakat a választási csalásról, és volt olyan merész is, hogy Black Lives Matter-mozgalmat gyalázó bejegyzéseket kedvelt, és nem fogadta el a nő-férfi páron felüli gendermegszólításokat. A balliberális véleménydiktatúra lesújtott rá.

Carano kirúgásával nem csak a Mandalorian sorozatból távozik, ahol az egyik főszereplőt, Cara Dune-t játszotta, hanem minden bizonnyal bukta a főszerepét a Mandalorian készülő testvérsorozatában, a Star Wars: Rangers of the New Republicban is – igaz, a Disney még nem közölte, ebben kik játszanak majd.

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)