Két svéd városban ezentúl nem valószínű, hogy megállhatnak a vonatok, hála a migránsok agresszivitásának

A Svédországban egyre nagyobb társadalmi problémákat okozó migránshelyzet lassan megbénítja az országot, ugyanis a tömegközlekedésben is problémákat okoz csoportjaiknak jelenléte. Az utasokat rendszeresen zaklatják, de már az is előfordult, hogy fizikailag bántalmazták a jegyszedőket. Az atrocitások miatt a szolgáltató kilátásba helyezte, hogy bizonyos állomásokon járatai nem állnak majd meg.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

„Komoly közrendi problémák” miatt felfüggesztené a vonatforgalmat két megállóban is a svéd állami vasúttársaság. A társaság üzleti managere, Jan Kyrk úgy fogalmazott, hogy a Kumla és Hallsberg városok megállóiban tapasztalt közrendi problémák már a vonatokra is átterjedtek, ezért a vállalat végső soron dönthet úgy, hogy nem engedi megállni a járatokat ezekben a megállókban. Hozzátette, ezt a döntést gyorsan és azonnali hatállyal bármikor meghozhatják.

A közbiztonsági kihívások miatt a társaság továbbá javasolta is ellenőreinek, hogy saját maguk és az utasaik biztonsága érdekében minden lehetséges atrocitás vagy fenyegető magatartás esetén azonnal hívják a rendőrséget és ne próbáljanak meg vitába szállni az agresszív utasokkal.

Karin Eldblom a hallsbergi rendőrségtől a SamhallsNytt-nek elmondta, hogy

rendszeresen kapnak bejelentéseket, hogy az utasokat fenyegetik vagy meg is támadják, illetve tavaly novemberben olyan esetekről is érkeztek jelentések, hogy az elkövetők arcon köpték a jegyszedőket.

Ugyanakkor azt is jelezte, hogy a zaklatók pontosan tudják, hogy működik a rendőrség. Sőt, ha van rendőr a vonaton, gyakran leugrálnak a kocsikról, mielőtt elkaphatnák őket. Egy szemtanú arról is beszámolt, hogy amikor a jegy nélkül utazó migránsokat a kalauz le akarta szállítani, azok üvöltözésbe kezdtek:

azt állították, hogy a nő rasszista, majd elkezdték rugdosni, amíg egy másik ellenőr a segítségére nem sietett.

A Kumlában élő helyiek azt is elmondták a híroldal megkeresésére, hogy a svédek már nem nagyon mennek az állomásra vagy a váróterem közelébe sem, mert nem biztonságos, ugyanis 25-30 éves korú fiatalok, bandákba verődve foglalják el ezeket a helyszíneket. A bírósági ítéletek azt is megmutatják, hogy a problémát okozó csoportok többsége afgán, eritreai és szomáliai migránsokból áll.

(Vadhajtások.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Migránsok foglaltak el egy belga templomot

Molotov-koktélokat dobtak egy 12. századi templomra a stockholmi migránsnegyedben