Óriási mennyiségű hulladék érkezik Románia és Ukrajna felől a Tiszán

A modern emberi létszemlélet és a környezetszennyezés között szoros összefüggés van. Azon korokban, amikor az ember tisztelte környezetét, mivel tudta, Isten teremtette számára, hogy gondozza, a világ harmóniában élt. Ugyanakkor az ateista materialista létszemlélet általánossá válásával a környezetszennyezés is mindennapos lett. Hiába kötnek meg klímaegyezményeket és rendeznek a környezetvédő szervezetek demonstrációkat, a világméretű szennyezést ez nem fogja megállítani. Amíg nem értjük meg újra, hogy gondoznunk és nem kifosztanunk kell bolygónkat, a probléma fenn fog állni. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A szemét mennyisége miatt a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság csütörtök délben harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el, és a vásárosnaményi hídnál megkezdték a szemétmentesítést.

Azóta több mint 1200 köbméter uszadékot, ebből 120 köbméter szervetlen anyagot távolítottak el a folyóból.

A szakemberek szerint a Tisza vízszintje várhatóan elsőfokú készültségi szint alatt marad, ami helyenként még így is többméteres emelkedést jelent. Úgy számolnak, hogy ha a vízállás Vásárosnaménynál eléri a 6 métert, akkor a géplánc továbbra is képes kiterelni a hullámtérre az érkező uszadékot, de annak kiszedésére és elszállítására csak apadáskor lesz lehetőség.

(444.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Környezetvédelem nem lehet baloldali téma – üzenik a vármegyések

Létszemléletünk és a világ állapotának összefüggése

Környezet és szemlélet

Összebékíthető-e az aktuális fejlődésmodell a környezettel?