Zagyva Gyula véleménye nem volt polkorrekt a Partizánban

Zagyva Gyula (HVIM) a Partizán csatornának adott egy 2,5 órás interjút, amit végül 45 percbe vágtak össze. Az adás igen izgalmasra sikerült, ugyanis kiütköznek a szemléletmódok közötti különbségek. Gulyás Márton például nem érti, hogy mi értelme van egy párbajnak, vagy milyen egy ütközetben részt venni, illetve feljönnek a tipikus témák, mint például Szálasi, rasszizmus, faji háború, Fidesz-bérencek kérdése stb…

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Felmerülhet a kérdés, hogy miért kell interjút adni szélbal-szélsőliberális Partizánnak?

A Szent Korona Rádió beszélgetett Gyulával az interjú kapcsán, és az alábbiakban összefoglaljuk, hogy miért is kell elmenni egy ilyen műsorba… Aki megszólja Zagyva Gyulát, hogy miért ment el Gulyás Márton csatornájába egy mélyinterjúra, az először Bayer Zsoltot, vagy Gajdics Ottót kérje számon – általában ezen kritika megfogalmazói a Fidesszel szimpatizálók, Gulyást gyűlölők köréből kerülnek ki, ezért ajánljuk a fenti két ember számonkérését is.

A másik szempont, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nem válogathat médiamegjelenések terén: nem készülnek fizetett anyagok a szervezetről, brandépítő tartalmak a közmédiában (Fidesz-médiában sem), sőt, az a tapasztalat, hogy gyakorlatilag le is vagyunk tiltva pártállástól független médiafelületeken, pedig például a 2020-as tevékenységünkben vannak olyan pontok, amelyek említésre méltóak lehetnének, és amúgy a média is napi szinten foglalkozik az adott kérdéssel – összegezte Zagyva Gyula.

Gulyás Márton is rávilágít, hogy korábban sokkal több médiaszereplése volt a HVIM-nek, azaz “nagyobb volt a súlya”, most eljelentéktelenedett. Erre Gyula azt válaszolja: tudatosan nem szállítjuk le a kommunikációt a népszerűség kedvéért és nem is feltétlenül a tömeg megnyerése a célunk.  A több százezer követővel rendelkező Partizán-csatorna egy kiváló felület, hogy ütköztessük a liberális és tradicionális jobboldali elveket.

A harmadik szempont, hogy megvizsgálva a Partizán-csatornát, ez a médiafelület benne van Magyarország legjobbjai között szakmai szempontok alapján. Izgalmas, szórakoztató és sok esetben hiánypótló! Sőt, még a dögunalmas témákat is fogyasztóan dolgozza fel (lásd Jimmy-anyag). Természetesen a balliberális nézőponttal nem értünk egyet, de az tény, hogy ez a médiafelület ezerszer nézhetőbb, mint néhány, izzadtságszagú, erőltetett, kormányközeli, bértollnok újságírást bemutató anyag, amivel állítólag a fiatalokat akarják megszólítani (lásd a Pesti TV Jeszenszky-je), de leginkább csak elijesztik. Bárcsak lenne ilyen profi csatorna a jobboldalon, amit ráadásul a saját támogatói tartanak el!

A negyedik szempont pedig az, hogy egy közéleti frontharcos, mint Zagyva Gy. Gyula tudatosan vállal be olyan interjúkat, ahol nem alákérdeznek, nincsenek a kérdések egyeztetve előre, tehát a komfortzónáját átlépik és egy határhelyzetbe kerül. Kockázatot vállal, hogy a politikai kennel langymelegét elhagyja. Egy harcos attól harcos, hogy vállalja ezeket a kihívásokat is. Egy vérprofi riporterrel szemben nehéz helytállni, nehéz jól válaszolni a kellemetlen, vagy éppen izzasztó kérdésekre. Ebben a műfajban az is rizikó, hogy könnyű több mint 2 órás interjút úgy összevágni, hogy a másik oldalnak kedvezzen, az interjúalanyt mutassa be negatívan.

Azt is hozzátesszük, hogy a HVIM már réges-régen túl van azon, hogy az elvárásoknak akarjon megfelelni, és azt vegyük figyelembe, hogy kinek, mi tetszik.  Pontosan az a hozzáállás tette tönkre a politikai életet, amikor elkezdték figyelembe venni a többségi akaratot és beköszöntött az úgynevezett demokrácia kora, a mennyiség uralma.

(Szent Korona Rádió)