Bundesliga: arcon köpte a fehér játékost, még sincs botrány

A múlt szombati Mönchengladbach – Hoffenheim Bundesliga találkozón az egyik néger labdarúgónál elszakadt a cérna: Marcus Thuram nemes egyszerűséggel beleköpött a hoffenheimi Stefan Posch arcába. Ezt még a játékvezető sem vette észre, a videóbírónak kellett visszanéznie a jelenetet. Néhány perc tanakodás után villant a piros lap, valahogy azonban mégsem veri ki a biztosítékot a világban az, ha egy fehér játékos a sértett.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Érdekes tény, hogy néhány hete a PSG – Basaksehir Bajnokok Ligája találkozó után napokig ment a hisztéria. A félbeszakadt találkozót másnap folytatták egy Black Lives Matter térdeléssel.

Külön ki kell emelnünk, hogy Thuram a pandémia kellős közepén veszélyeztette a kollégáját. De semmi. Nem kreálnak ebből különösebb ügyet. Gondoljunk csak bele, fordított esetben hogyan tálalná mindezt ezt a 444.hu:

“A rasszista fehér játékos felsőbbrendűségi érzéséből fakadóan ráköpött Thuramra, aki ettől elsírta magát, mindenáron elégtételt kell követelnünk…”

Máshol, például Angliában továbbra is Black Lives Matter bannerek láthatóak a stadionokban. A játékosok a kezdő sípszónál letérdelnek, és így kezdődik minden találkozó. A dolog pikantériája, hogy Lilian Thuram, a köpködő játékos édesapja köztudottan antirasszista élharcosként éli napjait. Többször is felszólalt a fajgyűlölet ellen:

“A feketékkel bármit megtehetnek. Ha fekete ember vagy, akkor a tévében akár le is köphetnek”

A játékosra várhatóan hosszú eltiltás vár, klubja azonban már vasárnap közölte, hogy egyhavi fizetésmegvonással büntette a játékost, az összeget pedig jótékony célra fordítják.

(Vadhajtások.hu, Origo.hu nyomán Szent Korona Rádió)

F1-es orosz pilóta: mi csak a haza, a zászló és Isten előtt hajtunk térdet