Lettország érseke (?) kérvényezte a homoszexuálisok házassághoz való jogát

A lett püspöki kar – Ferenc pápát követve – kérvényezi a házasságon kívüli és a homoszexuális együttélések törvényi elismerését. Riga érseke, Zbigņevs Stankevičs a december 15-ei személyes meghallgatásán terjesztette fel kérését a lett nemzeti parlamentnek, melyhez Lettország teljes (!) katolikus (?) püspöki (?) konferenciája csatlakozott.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

“Nem a hagyományos család koncepcióját kérdőjelezzük meg, hanem olyan mechanizmusokról beszélünk, amelyek védelmezik ezeket a párkapcsolatokat, még az azonos neműek közöttieket is, amik kívül esnek a házasság hagyományos definícióján.”

– jelentette ki a püspöki konferencia nevében Stankevičs “érsek”.

A püspöki kar állásfoglalására azután került sor, hogy novemberben a lett alkotmánybíróság kimondta: a “család” fogalma tágabb annál, hogy csak a férfi-nő házasságon alapuló életközösségeket foglalja magába, a fogalom az együttélés más formáira is ki kell, hogy terjedjen. A lett alkotmány ugyanakkor kimondja, hogy a házasság “férfi és nő szövetsége”.

“Félre kell tennünk minden ideológiát, és valódi törvényi keretet kell megalkotnunk, amely védelmezi a társadalom valamennyi tagját.”

– értelmezte a püspökök álláspontját a katolikus hitet szembeköpve Riga érseke.

Zbigņevs Stankevičs, Riga érseke és Ferenc pápa

A Hittani Kongregáció legutóbb 2003-ban erősítette meg, hogy katolikus személy nem kezdeményezheti, nem támogathatja, és nem is hagyhatja jóvá a homoszexuális együttélések törvényi elismerését. Az Egyház tanítása és a dokumentum érvelése egyértelműen kizárja a nem azonos neműek közötti élettársi kapcsolatok törvényi elismerhetőségét is.

A lettországi püspöki kar állásfoglalása ugyanakkor összhangban van Ferenc pápának az október 21-én Rómában bemutatott “Francesco” filmben tett kijelentéseivel, amelyekben a pápa a homoszexuális együttélések törvényi elismerése mellett tett hitet. Ferenc pápa a filmben felidézte, hogy ő már 2010-ben Buenos Aires érsekeként is nyilvánosan indítványozta ezt, a “melegházasság” akkori társadalmi vitájában.

Nagyon fontos látnunk, hogy hívő emberekként az efféle indítványozások a legkevésbé sem tolerálhatók, még annyira sem támogathatók. Mindezek sötét erők munkálkodásai, melyek célja minden tradíció lerombolása, a Szentség degenerálása, az Egyház meggyalázása. Akiket még nem fertőztek meg ezek a modern, felforgató eszmék, kötelességük a legnagyobb erőbefektetéssel harcolni ellenük.

(Katolikus Válasz nyomán Szent Korona Rádió)

Ferenc pápa sorra nevezi ki a „pusztulásba vezető” lobbi képviselőit bíborosoknak

Raymond Burke bíboros közleménye Ferenc pápa polgári együttélésekről szóló kijelentéseiről

Most komolyan támogatja Ferenc pápa a homokosok “családhoz való jogát”?