Nem esik mindenki hasra a Marokkó-Izrael megállapodástól

Több ország és szervezet is kifejtette ellenvéleményét a múlt héten megkötött marokkói-izraeli megállapodás kapcsán. A kritikusok szerint Marokkó elárulta mind a palesztinokat, mind az iszlámot.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A megállapodás után Marokkó utcáin  tüntetések robbantak ki, mivel a lakosság nincsen megelégedve a kialakult helyzettel. A lakosság nagy része elítéli az egyezséget, és nem hajlandók elárulni palesztin testvéreiket. A tüntetéseket a rendőrség szétverte, több demonstráló is megsérült.

Az iráni vezetők is kifejtették, hogy Marokkó végleg szembefordult az iszlámmal, és cserben hagyta a palesztinokat.

A palesztin Hamasz ellenálló mozgalom is nemtetszését fejezte ki.  Ugyanakkor bejelentették, hogy a tüntetések alapján látszik, hogy a döntés nem az általános közvéleményt tükrözi. A Hamász egy csütörtöki sajtónyilatkozatában kijelentette, hogy a marokkói vezetés ezzel a lépéssel hátat fordított a palesztin népnek és ez egyfajta puccs az ország korábbi, történelmi álláspontja ellen a palesztin kérdéssel kapcsolatban. Továbbá felszólították az ország lakosait, hogy bojkottáljanak minden izraeli terméket, és folytassák az ellenállást a kormánnyal szemben.

Algéria miniszterelnöke a növekvő cionista veszélyre figyelmeztet. Szerinte a cionista entitás valós akarata az, hogy elérje országa határait és célba vegye Algériát, ezért is kell az algíroknak minél hamarabb rendezni az országon belül lévő problémáikat, hogy ezáltal egységesen tudjanak fellépni a fenyegetettséggel szemben. Az amerikai kormány ráadásul a cionista vezetés elismerése után szinte azonnal MQ-9 Reaper típusú harci drónokat adott el Marokkónak, mely szintén az izraeli hatalom kiterjesztésének szándékára enged következtetni.

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Izrael felvásárolta Marokkót

Izrael lobbijának hatására újabb két európai ország nyilvánította terrorszervetté a Hezbollahot