Az megvan, amikor Biden összeadott két homoszexuális férfit?

Vágvölgyi Gergely, a Vasárnap.hu főszerkesztőjének publicisztikája.

Amint azt mostanra bizonyára mindenki, még a remete magányban élő észak-grönlandi eszkimó is tudja, Joe Biden megnyerte a közel egy hete tartott amerikai elnökválasztást. Furcsa körülmények között, jogi szempontból már most vitatott módon (Donald Trump kampánystábja ma tucatjával nyújtja be a bíróságokon a kereseteket, mert valahogy nem tartják igazságosnak, hogy tízezerszám szavaztak elhunyt amerikaiak – éppen a demokrata jelöltre), de nyert.

Sokan sokféleképpen értelmezik ezt az eredményt, se vége se hossza a kommentárok és kommentek áradatának, amelyből igyekszünk mi is derekasan kivenni a részünket.

Vannak, akik megpróbálják elhitetni, hogy most aztán nagyon jó lesz a világnak, megmenekül minden nádiposzáta és nem olvad egy miliméter jég sem az imént megidézett derék inuit lába alatt, lesz majd jogegyenlőség és demokrácia, visszaszerzett tekintély (elveszett?) és úri modor a politikában (még egyszer: elhunyt szavazók tízezerei, ugye…) és úgy egyáltalán;

most rendben lesz minden.

Ha nem a liberális Bidennel, akkor az (al)elnöki poszt várományosával, a szélsőbalos mozgalmár Kamala Harrisszel.

Még azt is megpróbálták beadni, hogy Amerika jó dolgában két életvédő között választhat (fun fact: a Planned Parenthood abortuszklinika-hálózat, amely magzatgyilkosságokból él, sietve gratulált Bidennek, aki korábban is támogatásáról biztosította a halálipart), meg azt, hogy Biden katolikus (volt?).

Szögezzük le gyorsan: ebből semmi nem igaz.

Merthogy most aztán nagyon nem lesz rendben kb. semmi, Bidennek pedig épp annyi köze van a katolikus egyház tanításához, mint Trumpnak a szerénységhez. Hallott már róla, de szívesen hagyja meg másoknak, hogy éljenek vele.

Vasárnap este többen megosztották közösségi oldalaikon Morvay Péter újságíró találatát, aki egy 2016-os Twitter-bejegyzésre bukkant. Ezen édes-kedves tweet jegyében Biden bácsi (alelnökként) azzal büszkélkedett el, hogy otthonában összeadta két régi kiváló munkatársát, Brian-t és… Joe-t.

Ennyit tehát arról, hogy katolikus jelölt nyert volna a tengerentúlon, vagy arról, hogy majd most minden a helyére kerül. Mármint utóbbi igaz lesz: a keresztény-konzervatív értékek (vö. hagyományos családmodell) pontosan oda kerülnek majd, ahol a liberálisok szerint helyük van.

Amikor pedig soha nem látott LMBTQ-érzékenyítés és genderőrület tör ránk és a mainál is busásabban kaszálnak majd a magzatok gyilkolásával munkaidejüket eltöltő vállalatok (immár laza szövetségi szabályok mellett), nézzenek egy percre tükörbe azok, akik a kampányban azt hazudták, hogy indul itt egy katolikus, meg két életvédő jelölt.

Mi pedig készüljünk, mert egyre nehezebb lesz megóvni a normalitást.

(Vasarnap.hu nyomány Szent Korona Rádió)