Az EU rákényszerítené az LMBTQP propaganda támogatását a tagállamokra?

Nyomásgyakorlás és törvények által kényszerítené rá az Európai Unió demokrácia biztosa a tagállamokra, hogy teret engedjenek az LMBTQP propagandának. Eközben a magyar kormány alkotmánymódosítást helyezett kilátásba, mely védené a család szentségét, azonban ez nem elég, ekkora parlamenti többséggel, ha valóban kemény lépésekre kívánná elszánni magát, akkor megtehetné. Reméljük, hogy ha valóban megvalósul az uniós terv, akkor határozott lépésekre számíthatunk. 

Vera Jourová demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztos a tervezetet bemutató beszédében kiemelte: az EU-ban a szexuális kisebbségekhez tartozók több mint fele még mindig nem meri nyíltan vállalni szexuális irányultságát, továbbá 43 százalékuk társadalmilag megbélyegezett, ami gyűlöletbeszédben és fizikai atrocitásokban nyilvánul meg leginkább.

Hangsúlyozta, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések negatív hatással vannak ezekre az emberekre, mivel nincs lehetőségük, hogy elszakadjanak gyakran ellenséges környezetüktől. Kitért arra is, hogy az úgynevezett szivárványcsaládok, ahol a gyerekeket azonos nemű szülők nevelik, egyre nehezebb adminisztratív akadályokba ütköznek az EU-ban.

Elismerte, hogy a családpolitika nemzeti hatáskörbe tartozik, épp ezért szükséges a szülői viszonyok kölcsönös elismeréséről szóló, határokon átnyúló jogszabály előterjesztése.

 Jourová nem ért egyet azzal, hogy néhány tagállam kormánya LMBTQ-csoportok jogérvényesülését ideológiának tekinti.

“Nincs szó ideológiáról, csak szeretetről és egy 21. századi Európáról” – húzta alá. Helena Dalli egyenlőségért felelős biztos felszólította a nemzeti kormányokat, hogy fogadjanak el LMBTQ-stratégiákat, figyelembe véve az ezen csoportokhoz tartozó személyek sajátos egyenlőségi igényeit. A bizottság által csütörtökön elfogadott stratégia négy fő pillérre – a diszkrimináció felszámolására, az LMBTQ-csoportokhoz tartozó személyek biztonságának garantálására, a befogadó társadalmak kiépítésére és a szexuális kisebbségekhez tartozók egyenlőségével kapcsolatos figyelemfelhívásra – épül, és célzott jogi és pénzügyi intézkedéseket irányoz elő.

Javasolja továbbá, az uniós bűncselekmények listájának kiterjesztését a gyűlölet-bűncselekményekre, ideértve a homofób gyűlöletbeszédet is.

(Vasarnap.hu nyomán Szent Korona Rádió) 

Az Alaptörvény módosítás még nem elég a deviáns-lobbi megfékezéséhez