Az LMBTQP lobbi elleni felszólalásért ezentúl börtönbüntetés is járhat Norvégiában

A norvég kormány kibővítette a gyűlöletbűncselekmény fogalmát, innentől fogva, ha valaki MAGÁNBESZÉLGETÉSBEN olyan kifejezéseket használ, mely kimeríti ezt a kategóriát, akkor akár 3 évig terjedő letöltendő börtönbüntetést is kaphat. A legsúlyosabb büntetéseket az LMBTQP személyekre irányuló esetekben fogják kiszabni. Ugyanakkor érdeklődve figyeljük, hogy ha esetleg fehér, keresztény, heteroszexuálisokkal szemben történnek majd atrocitások, akkor is határozottan fog-e majd eljárni a bíróság? 

A módosítások eredményeképpen tehát már arra a személyre is börtönbüntetést szabhatnak ki, aki személyes véleményét fejti ki barátai között. A szabad, liberális Európa kommunista időket idéz meg lassan. Ma még csak börtönbüntetéssel súlytanak, de ki tudja mit hoz a holnap, eljöhet az az idő, amikor a normalitás védelmében állókat újra pincékben fogják kínozni, és lámpavasra akasztani.

Birna Rorslett, a norvég transzneműek szövetségének alelnöke a következőt nyilatkozta:

Én nagyon megkönnyebbültem, a transzneműek jogi védelmének hiánya sok-sok éven át bántotta a szemünket

A nyilatkozat azért sem állja meg a helyét, mivel az azonos neműek örökbefogadása és a leszbikus párok mesterséges megtermékenyítése 2009 óta törvényes. 1979 óta az úgynevezett “transzneműeknek” is engedélyezték a katonai szolgálatot, 2016-ban pedig azt is lehetővé tették a “transz emberek” számára, hogy orvosi diagnózis nélkül legálisan megváltoztassák a nemüket.

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)