Az Egyetemi Ellenállás a kollégiumok szétveréséről: ide vezet a liberális oktatás

Orbán Viktor legújabb, szigorításokat bejelentő intézkedése nyomán egyes egyetemisták úgy gondolták, hogy dühüket az épületeken vezetik le és szetverik a kollégiumi szobáikat. Most az Egyetemi Ellenállás is nyilatkozatot adott ki:

Valószínűleg már mindannyiótok hallott a BME kollégiumában történt esetről, így annak lefolyását nem kívánjuk részletezni. Ugyanakkor fontos állásfoglalást tennünk az ügyben, hogy megértsük annak hátterét. Jó iskolapéldája az eset annak, hogy mi történik akkor, amikor egy diák egész életében liberális rendszerben tanul, ahol nincsenek megfelelő rendszabályok, fegyelmezési eszközök. Az ilyen egyetemisták, akik nem képesek uralni érzelmeiket, sajnos szégyent hoznak ránk, normálisokra. Ékes példái vagyunk annak mi konzervatívok, hogy akkor is fegyelmezettnek kell maradni, ha esetleg olyan nehéz helyzet alakul ki, ami nem tetszik. Mi nem verjük szét az egyetemeket, kollégiumokat amikor oktatóink hátrányosan megkülönböztetnek bennünket nézeteink miatt, pedig ha úgy nézzük ahogyan ők nézték tegnap este, akkor bőven lenne rá okunk. Ez a különbség, kedves hallgatótársak az értelmes ellenállás, és a liberális lázadás között, mi uralni tudjuk tetteinket. Mi kulturált módon megszervezzük a magunk ellenállását az elnyomás ellen, nem hőbörgünk és őrjöngünk; ezzel szemben viszont baloldali hallgatótársaink csak azért, mert kitesznek minket a kollégiumból, vandálkodnak és teljesen kikelnek magukból. Szétveri azt, ahol mindenképpen maradni szeretne… Szeretjük hangoztatni, hogy mi, leendő diplomások vagyunk az értelmiség. Ha ezt tényleg így gondoljunk, akkor nőjünk fel a feladathoz, és kezeljük emberi létünkhöz méltón a ránk rótt terheket!

Csatlakozz hozzánk, ha egy fegyelmezett, normafelmutató közösséghez kívánsz tartozni, és eleged van már a liberalizmus diktatúrájából és az azt kiszolgáló társaidból!

(Szent Korona Rádió)

Életre hívjuk az Egyetemi Ellenállást az “érzékenyítő” liberális diktatúrával szemben! (+videó)