Trákok próbáltak meg átkelni a magyar-román határon

A román határon egyre fokozódik a migrációs nyomás a magyar oldalról! Trák bevándorlók próbálnak benyomulni Erdély területére! Viccet félretéve, most komolyan, mit gondolhattak román szomszédaink, hogy egy az ókorban megszűnt államalakulat adataival ellátott papírral próbálkoznak hazajutni?

A trák házaspár (31 illetve 35 évesek) és a kis trákok (a legifjabb kis trák 7 hónapos, a legidősebb 8 éves) ráadásul egy forgalomból kivont autóban utaztak, amelynek rendszámán a következő felirat szerepelt: Trákia (nyilván úgy, hogy Tracia).

A magyar határőrök a trák papírokat nézegetve előbb csak pislogtak, mert ők nem úgy tudták, hogy Trákia ma is létező európai ország, amelynek polgáraival esetleg dolguk lehet a munkahelyükön.

A család papírjait ráadásul a román hatóságok sem ismerik el, szóval sehogy sem passzolt a dokument.

Amikor ezt szóba hozták a trákoknak (a határőrök), a trák férfi meglehetős idegállapotba került – hiszen a trákokat még maga Hérodotosz is a világ legnagyobb népeként ismerte az indek után –, így aztán a magyar határőrök kénytelenek voltak mozgásképtelenné tenni.

A trákok nem nagyon (nagyon nem) akartak együttműködni a magyar határőrökkel, de végül csak kiderült, hogy nem is trákokról, hanem egyszerű mezei román állampolgárokról van szó, így nagy nehezen beengedték őket Romániába.

Persze attól még vizsgálat folyik ellenük, hiszen mégiscsak hamis papírokkal trákoskodtak egy forgalomból kivont, hamis rendszámú autóban.

(Főtér nyomán Szent Korona Rádió) 

Románia is jobban teljesít: betiltották a genderelméletet az oktatási intézményekben

Mindeközben Úzvölgyében: szabotőr, megszálló erdélyi magyarokról beszéltek a román megemlékezők