“Itt nem lesz 1968!” – Füstbombákkal és molinóval léptek fel a hazafiak az egyetemfoglalók ellen (videó)

Füstbombákkal és egy hatásos molinó kifeszítésével tette helyre a jobboldali Identitás Generáció a Színház-és Filmművészeti Egyetemet blokád alatt tartó liberális “értelmiséget”. A nemzeti érzelmű fiatalokból álló szervezet rámutatott: az 1968-as párizsi diáklázadásokat tápláló eszméknek nincs helye Magyarországon. Karsai György, az SZFE tanára az ATV-n fejezte ki aggodalmát a történtek kapcsán.

Közlemény:

“A színművészetit elfoglaló diákok már nem az egyetemi autonómiáért küzdenek, hanem egy liberális hídfőállást akarnak kiépíteni Budapesten. A tüntetésük már rég túllépte a kormány-ellenzék ellentétet. A „köztársaságot” kihirdető hallgatók már nyíltan ideológiai síkra helyezték az ellenállásukat. Mára az SZFE nem más, mint a baloldali és liberális “értékeket” képviselők hídfőállása.

Párizsban 1968-ban ugyanez a romboló szellemiség indította el a diáklázadásokat, amelyek káoszba juttatták Franciaországot és aláásták Európa hagyományos értékeit.

Itthon nincs helye a ’68-as eszméknek!

 

Az eset után az egyetem egyik oktatója, Karsai György nyilvánosan is elítélte a hazafiak akcióját az ATV Spirit Show című műsorában, a résztvevőket csőcseléknek nevezte. Elmondása szerint az esti órákban 4-6, maszkot viselő fiatal személy gyakorlatilag megtámadta a Színművészetit: egy létra segítségével felmásztak az előtetőre, füstbombát gyújtottak, majd elmenekültek.

Természetesen rögtön a kormánypárttal próbálta meg összemosni őket:

“Elfoglalni, tönkretenni, bedarálni – ez a hatalom természete, de mi küzdeni fogunk” – jelentette ki.

(Vadhajtások.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Kerecsen – Magyarország egyik legrégebbi íjászboltja és íjászlőtere
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)