A Farkasoknál új alapkiképzés és Hiúzok képzés indult (beszámoló)

„Ez a fegyver legcukibb része” – hangzott el a fegyverismereti foglalkozáson egy fiatal hölgytől, aki a Hiúzok képzésére jelentkezett és kezdte el megtanulni a fegyverkezelés alapjait, a biztonsági rendszabályokat. Az újonc férfiak a rendes, már kiforrott és sokadik kurzusnál használt oktatási metódus alapján kezdték meg az alapkiképzésüket.

A lassan tízéves Farkasok történetében is kiemelkedő oktatási hétvégét tartottunk. Három, különböző oktatási kurzus zajlott párhuzamosan, ami igencsak próbára tette az oktatói állományt (akik, amikor éppen nem oktattak, maguk is részt vettek az ismétlő, illetve magasabb szintű foglalkozásokon).

A főkiképzés a már alapkiképzést teljesítő állomány számára zajlott, miközben egy teljesen új állomány is elkezdte az alapkiképzését. A Hiúzok képzésben pedig lányokra szabott, csökkentett fizikai és mentális terhelésű oktatás vette kezdetét, ahol a természetbeni boldoguláson, a rejtőzködésen, az élelemszerzésen és azok elkészítésén van a fő hangsúly, és a harcászat csak kiegészítésként jelenik meg, csak azért, hogy ne legyenek ön- és közveszélyesek. A fegyverkezelés csak minimális szinten kerül terítékre, hogy az alapvető fegyverkultúra meglegyen, ami szerencsésebb országokban az általános műveltség része.

  Péntek esti sütögetés, kötetlen beszélgetés:

Újoncok első foglalkozása és a fizikai felmérő:

Ismerkedés a fegyverekkel:

Tűztípusok bemutatása:

Fegyverfogások, tüzelési testtartások és szétszedés-összerakás gyakorlása:

Rejtőzködés és rejtett táborhely készítése

 

 Közelharc oktatás:

 

Tábortűz körül:

 

Feladattervezés:

Csoportkép:

Alaki foglalkozás:

Eligazításon:

A Hiúzok első táborhelye:

Fegyverfogások:

Járőrben:

Lezáró beszélgetések:

(Farkasfalka.com  – Szent Korona Rádió)

Kerecsen – Magyarország egyik legrégebbi íjászboltja és íjászlőtere
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)

Bővebben a Farkasokról.