A zsidóknak bibliai joguk lenne a palesztin területekhez?

Danny Dannon, Izrael állam ENSZ nagykövete, több esetben kijelentette, hogy a zsidóknak bibliai joguk van a megszállt Ciszjordániához, a palesztin területekhez.

A szélsőséges cionista politikus kifejtette, hogy a Biblia szerint Ciszjordánia is Izraelhez tartozik, ezért a zsidóknak joguk van a terület birtoklásához.

Azt mondta, helytelen bekebelezésről beszélni, hiszen az a föld már eleve a zsidóké, és a kérdés csupán az, hogy mikor “terjesztik ki arra is a szuverenitásukat”.

A szélsőséges politikus ezt azután jelentette ki, hogy az Izrael kormány bejelentette, július 1-je után megkezdik az általuk megszállás alatt tartott Ciszjordánia egyes területeinek az ún. “Izrael államhoz” való csatolását.

Trump közel-keleti politikájának köszönhetően a cionista rezsim vérszemet kapott, és látványosan felgyorsította a palesztin területek felszámolására irányuló törekvéseit. Sajnálatos módon a nemzetközi tiltakozások is egyre erélytelenebbé válnak, pedig a hasonló hódító jellegű törekvéseket a nemzetközi politikában nem tolerálják.

(Orientalista nyomán SzKR)

Izrael biológiai tisztogatásra készül Ciszjordániában?

Kerecsen – Magyarország egyik legrégebbi íjászboltja és íjászlőtere
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)