Nemzetközi tiltakozás Ciszjordánia annektálása ellen

Míg az USA és Izrael állítja, hogy egyedül a palesztin területek erőszakos elfoglalása oldhatná meg a palesztin-izraeli konfliktust, addig a cionista rezsim ezen lépését a világ nagyobbik része elítéli. 

Az agresszív cionista terjeszkedés hatására elhatározta a két ősellenség a Fatah  (Ciszjordániában kormányzó párt) és a Hamász (radikális iszlamista szervezet), hogy összefognak Izrael tervei ellen, és immáron közösen próbálják előremozdítani a palesztinok ügyét. A két szervezet között több évtizedes politikai és ideológiai ellentét áll fent, ugyanakkor ahhoz, hogy a közös ellenséggel felvegyék a harcot, elásták a csatabárdot.

Jordánia és Libanon külügyminiszterei egy közös találkozón nyilvánították ki tiltakozásukat. Leszögezték, hogy lehetőségeikhez mérten továbbra is mindent megtesznek az annektálás meghiúsításának céljából.  Kihangsúlyozták, hogy a megszállás a nemzetközi jog súlyos megsértése lenne.

Boris Johnson brit miniszterelnök, aki magát Izrael barátjának, és egyik legnagyobb támogatójának nevezi is az annexió ellen foglalt állást. Nyilatkozatában kifejtette, hogy semmilyen határmódosítást nem hajlandó elfogadni, ami eltér az 1967-ben leszögezett állapotoktól. Továbbá ő is azon a  véleményen van miszerint Izrael szándéka teljes mértékig szembe megy a nemzetközi joggal.

Több angliai egyházi elöljáró a westminsteri Igazságosság és Béke Bizottság közleményében fejezte ki nemtetszését a tervezettel kapcsolatban.

Az elmúlt hetekben számos nagyvárosban tiltakoztak a palesztinok életének ellehetetlenítése ellen. Megmozdulásokat szerveztek többek között: Párizsban, Londonban, Budapesten, Brüsszelben sőt még Dél Koreában is.

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió) 

Izrael, a világ legerőszakosabb és legtörvénytelenebb állama

Finnország ellenzi Izrael a nyugati part annektálására való törekvéseit

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)