Putyin is tudja már, hogy itt van velünk Borbély József exkormányzó, “a világok ura”

Humor rovatunk következő kiválasztottja Borbély József. Az ember, aki vállalta, hogy helyreállítja a törvényes rendet hazánkban, ezért önmagát a rendszerváltás utáni első Apostoli Magyar Királyság “kormányzójává”, “vezérlő főfejedelemmé”, és a “világ királyává” kiáltotta ki. Nos, minket nem nyűgözött le a tevékenysége, ami paródiája egy valódi királynak és magának az apostoli királyságnak.

I. József Nimród Bátor Attila, polgári nevén Borbély József korábban asztalos, és a kecskeméti bútorgyár tulajdonosa volt, mígnem 2009. június 13-án arra ébredt, hogy Magyarország királyság, és ő az önkéntes kormányzó. Nem volt elég neki, hogy egy mikropárt, a Tiszta Energiával Magyarországért Párt (Tempo) elnöke lehetett, neki rögtön egy birodalom (látszata) kellett. Az agybaj nagy baj…

2011. november 11-én egy dunai hajón visszahelyezte a jogaiba a királyságot, Orbán Viktort illegitim vezetőnek nevezte. A hatalomátvételt szerencsére 40 ország számára jelezte, Juan Carlos Alfonzo spanyol királynak is levelet küldött. December 28-án létrehozta a Kormányzói Hivatalt, egyúttal minden magyarországi párt működését betiltotta (a sajátját is?). Még ebben az évben elindult a Szent Korona Bank. Borbély szerint “a Szent Korona önmagát osztotta fel most értünk apró részletekre, olyannyira, hogy pénzzé vált, igaz, hogy csak elektronikus pénzzé”. A pénznem rendkívül kreatív módon a szentkorona lett (1 szentkorona = 200 HUF). A bankot a PSZÁF (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) nem jegyezte be. Számlanyitás esetén minden magyarnak 400 ezer forint feltétel nélküli alapjövedelmet biztosítanak, a 2011 óta így összegyűlt pénz pedig nem kevés. A szentkoronával vásárolni nem lehet, flottatagoknak kedvezményesen telefonálni viszont igen.

2012 februárjában hű alattvalóival együtt ledöntötte a visegrádi fellegvárban lévő zászlórudat, a köztársaság zászlaját az új királyságéra cserélte, majd újra felállította a rudat és hűségesküt tett. Őt követték a királyi hadsereg, a Fehér Sereg parancsnokai március 1-én, a Budavári Palota előtt. A képen a Kormányzó úr és két altábornagya látható. Meggyőzőek, nemde?

Nem árt vigyázni, mert a törvényeket is Borbély hozza. 2012-ben kiadta a második Aranybullát és felfüggesztette az ítélkezést. Az összes titkosszolgálat, az ügyészség és a rendőrség is neki dolgozik. A tárgyalásokon ügyészként léphet fel, bár jogi diplomája nincs.

2016-ban dacolva az elemekkel a Szent Korona másolatát jelképesen egy bőrfotelre helyezte, és a Kossuth téren hirdette az igét, de előtte még a “kormányzómobilként” szolgáló Lada Nivájával harangozta be a rendezvényt a tetőre szerelt hangszóró segítségével, még hozzá embertelen hangerővel. A helyszínen az is kiderült, hogy az Országház immáron Kecskeméten van.

Bár a szöveget alig lehet érteni, a videó tanúsága szerint az autót kampánycélokra is felhasználta:

A sok hangzatos cím ellenére, mégis a legnagyobb szereplést egy showműsorban érte el. Hajdú Péter Frizbijében vált humorforrássá. Sajnos elhangoznak tőle valós eszmék és megállapítás (demokráciakritika, köztársaságellenesség) is, amiket ugyanolyan poénként kezel a nézősereg, mint amikor a világurának nevezi ki magát. Borbély legnagyobb bűne az, hogy a sok dilettáns és eszement elképzelése mellé párosít magasrendű eszméket alacsony szinten előadva, hogy az átlag számára minden a vállalhatatlan elmebetegségként tűnjön.

További ténymegállapításai:
– a világon mindenhol apostoli királyság van (Franciaországban, Oroszországban stb.), csak lehet, hogy ők ezt még nem tudják;
– Putyin és Barack Obama is tudja, hogy ő a világ ura;
– mindenhol illegitim állam van, csak nálunk nem;
– “Minden magyarul van, csak a bábeli zűrzavar után egy kicsit elferdült”

Reményeinkkel ellentétben Borbély nem tűnt el az éterben. Idén februárban elindult egy Fejér megyei időközi országgyűlési képviselő választáson (26 szavazattal utolsó lett), illetve konzultációs fogadónapot és jogsegélyszolgálati tájékoztatót tartott Dunaújvárosban a hitelkárosultak részére.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy bevette-e ő is a turbómagyar tablettát. Az ügyészség többször is elmeorvosi vizsgálatát, valamint gondnokság alá helyezését kérte, egy tárgyalásról a TEK-esek vitték el. Orvosszakértők viszont megállapították, hogy “nem elmebeteg, nem gyengeelméjű, állapota nem kóros, de fokozott igazságkeresése, perlekedési hajlama téveszmékre utal”.

Ezzel azért tudnék vitatkozni. Egy igaz magyarnak eszébe sem jutna, hogy a királyság, vagy a kormányzóság intézményével vicceljen, vagy lejárassa azt, főleg nem úgy, hogy felépítsen rá egy teljes hálózatot, még ha alacsony, béna szinten is.

A normalitás talaján állva üzenjük, hogy káros, amit csinál. Ha holnap valaki kitalálja, hogy ő Napóleon, még nem lesz az…

(ZugTáltos – Szent Korona Rádió)

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)