Ismét elutasították Beke István feltételes szabadlábra helyezési kérését

Miután a feketehalmi börtönbizottság június 25-én másodszor is javasolta Beke István feltételes szabadlábra helyezését, a terrorizmus vádjával elítélt kézdivásárhelyi vármegyés ismét kérte a brassói bíróságon, hogy az ötéves büntetés letöltése előtt helyezzék szabadlábra feltételesen. A bíróság csütörtökön tárgyalta kérését, ám megalapozatlanként elutasította azt.

Mi több, a bírák úgy határoztak, hogy még fél évig nem is próbálkozhat Beke, legközelebb csak 2021. január elseje után kérheti ismét feltételes szabadlábra helyezését. Beke Istvánnak három nap áll a rendelkezésére megfellebbezni az alapfokú ítéletet a Brassó Megyei Törvényszéken.

Kulcsár Terza József parlamenti képviselő pénteken, az ítélet nyilvánosságra hozatala után beszélt Beke Istvánnal és az ugyanezen ügyben börtönbüntetését töltő Szőcs Zoltánnal. Szerinte brutális a román hatóságok döntése – igazságszolgáltatásról ebben a helyzetben nem lehet beszélni. Mentális, pszichikai terrornak vannak kitéve a fiatalok, így akarják megtörni őket, és ez a kegyetlen eljárás semmiben sem különbözik attól, amit a kommunizmus idején alkalmaztak a rendszert bírálókkal szemben – vélekedett, hozzátéve: elképesztő, hogy ide jutott egy állam, amely azt állítja magáról, hogy példaértékűen bánik a kisebbségekkel.

(3szek.ro nyomán Szent Korona Rádió)

A börtönbizottság jóváhagyta Beke István feltételes szabadlábra helyezését

 

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)