60 ezer forintért meghirdetett kézfertőtlenítő a hitgyülis ATV-n – “Sajnos nem jut mindenkinek”

Bejelentést tettünk a Fogyasztóvédelmi Hatóságnál a Hit Gyülekezetével összefonódott ATV ellen (illetve az őnáluk futott ÉkszerTV műsor ellen), ahol csak a csillagos ég szab határt a kézfertőtlenítők árának, mert a műsorkészítők pofátlansága úgy látszik felülmúl bármilyen mércét. A televíziós vásárlós műsorában az úgynevezett “kéztisztító géleket” 9 decinként 60.000 Ft-ért próbálják rásózni a vírustól kétségbe esett TV-nézőkre. Ezzel a tettel bőven kimerítették a járványügyi helyzettel való visszaélés fogalmát. Az “értékesítés” több adáson keresztül zajlik…

Ugyan a kezdeti 58.999 Ft-os árat “leakciózták” 11.970 Ft-ra, de addigra a raktáron lévő termékek számából kikövetkeztethető, hogy 40 embernek addigra már elvileg eladták, bár az akciós ár sem mondható átlagosnak (körülbelül 10-15X túlárazásról beszélünk). Az adás pszichológiája is drámai: a pofátlan és gátlástalan műsorvezető folyamatosan kelti a hangulatot, például olyan kiszólásokkal, hogy “sajnálja, de nem fog jutni minden családnak”. Többször is hangsúlyozza a műsorvezető, hogy mennyire sajnálatos, hogy nem tud belőle venni mindenki…

Mikor észleltük a pofátlan adást, akkor jeleztük a Fogyasztóvédelmi Hatóságnak, hogy minden ilyen kizsákmányoló elnyerhesse a büntetését.

Ha valaki úgy érzi, hogy szeretne tenni az ellen, hogy az ilyen nyerészkedők tovább tevékenykedjenek töltse ki a bejelentőt itt és küldje be a fogyasztóvédelemnek. Sajnos az eredeti felvételt törölték már: “Ez a videó már nem áll rendelkezésre ATV Zrt. szerzői jogi követelése miatt.” szöveget adja vissza a YouTube.

De úgy tűnik, hogy nemcsak egyszeri adásról van szó, az ÉkszerTV azóta sem áll le a kézfertőtlenítők ily módon történő értékesítésével, bár egy fokkal kevésbé dramatizálóbb a hangnem, de itt is 11.000 Ft-os áron árulják:

Az Azonnali.hu kérdésére az ATV a következőket küldte meg:

„Az Ékszer TV reklámidőben megy le, ez egy külső gyártású élőműsor, nincs egyeztetési kötelezettsége az ATV-vel. Az ATV vezetősége az észrevételeit nem nyilvánosan, hanem közvetlenül osztja meg az Ékszer TV gyártóival.”

 

Egyébként ilyen stílusban értékesítik a gagyi ékszereket is:

(Szent Korona Rádió)

Köszönet a bátor szülőknek, akik megakadályozták a Hit Gyülekezete iskolarablását!