Ön adományozna neki?

A szegedi HVIM tagjai úgy döntöttek, hogy közadakozást hirdetnek egy nemes cél érdekében. Most lehetőség nyílik arra, hogy azokat támogassa, akik valóban megérdemlik.

Napi szinten találkozhat az ember különböző felhívásokkal, hogy adjon le adományt ide, vagy éppen oda, esetleg közvetlenül készpénzzel támogasson olyan kezdeményeseket, amikhez jobb esetben semmi köze, rosszabb esetben pedig a saját sírját ássa. Ezek a felhívások találkoznak azzal az “igénnyel”, amit az átlagember lelkiismerete alakít ki, és az esetek többségében azt eredményezik ezek a találkák, hogy migránsokhoz, cigányokhoz esetleg a gyűjtést meghirdető cég, vagy szervezet tagjaihoz kerülnek az adományok.

A szegedi HVIM azzal a céllal hirdetett gyűjtést, hogy valóban azokhoz az emberekhez kerüljön a felajánlott élelmiszer és ruha, akik akaratukon kívül kerültek egy rendkívül kellemetlen helyzetbe. Ásotthalom tanyavilágában számtalan olyan család éli életét, akik otthonuk földrajzi fekvéséből kifolyólag az illegális bevándorlók útvonalába estek. A migránsok ellopták a biciklijüket, lelegelték és összetaposták a termést, de több esetben a házakba is bementek. Az csak a település rendvédelmi szerveinek, és Toroczkai László polgármesternek, a HVIM alapítójának köszönhető, hogy nagyobb tragédia nem történt.

Részletek a gyűjtésről:

“Újabb vármegyés adománygyűjtést szervezünk Ásotthalomra!

Emlékeznek még, ahogyan a menedékkérőnek titulált, – valójában gazdasági bevándorlókból álló – sáskahad megrohamozta Magyarország jelenlegi, déli határszakaszát és ekkor groteszk módon, a Soros György nevéhez fűződő idegeneket segítő szervezetek ( Migration Aid, Menedék Migránsokat Segítő Egyesület, MigSzol stb.) milliárdos adományaikból etették, itatták és ruházták a betolakodókat? Köztük olyan migránsokkal, akik azóta bizonyítottan embereket öltek vagy éppen tömeges nemi erőszakból vették ki a részüket Nyugat-Európában?
A hazaárulókkal szemben mi, adománygyűjtő akciónkkal a tavalyihoz hasonló módon, valódi rászorulókat segítünk, vagyis azokat az ásotthalmi honfitársainkat, akik amellett, hogy mélyszegénységben élnek, hosszú hónapokon át tűrték az inváziót.
Segítsen ön is, fogjunk össze!”

14355545_1073743736044450_4933815819562443870_n

A meghirdetett adománygyűjtő akció mellett lehetőség nyílik arra is, hogy az ember összekösse a kellemeset a hasznossal. Ha valaki december 11. napjáig bezárólag fotózást rendel meg a Lena-fotónál, akkor a portfólió árából 2000 Ft-al támogatja az ásotthalmi tanyavilágban élő embereket.
14720576_1347923445232535_3479612496733227670_n (clicks: 4)
Ha érdekli Szeged és környékének kulturális élete, hazafias szemüvegen keresztül nézve, akkor kedvelje az alábbi Facebook oldalt.

(Szegedi HVIM nyomán Mi Magunk, SZKR)