56 lángja október 29-én fellobban

Egy héttel az ’56-os harcok kirobbanásának 60. évfordulója után szimbolikusan ugyan, de fellobban az a bizonyos láng.

A Romantikus Erőszak kezdeményezésére egy nem mindennapi emlékkoncertre fog sor kerülni október 29. napján a Fővárosban. A zenekar frontembere Sziva Balázs elmondta portálunknak, hogy egy olyan látványos rendezvényt akarnak tető alá hozni, ami egyrészt méltó emléket állít azoknak, akik az életüket kockáztatták, vagy sok esetben áldozták is a haza oltárán, másrészt pedig vonzó lehet a mai fiataloknak is.

14650767_165251027263182_5756631111787079890_n (clicks: 9)

A koncertre a budapesti ShowBarlang nevű szórakozóhelyen fog sor kerülni. A RomEr mellett olyan előadók és zenekarok fellépésével, mint Vári-Kovács Péter, a Turán vagy éppen a Nemzeti Hang, mindez pedig két színpadon fog lezajlani. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuthasson az este fő üzenete a szervezők ingyenessé tették a rendezvényt.

További érdekesség, hogy a Romantikus Erőszaknak október 21-én pénteken jelenik meg a legújabb EP-je, melyet a koncerten már árusítani fognak, de két dal klipje már nyilvános lett a kiadványról.

Az első az “Angyal” címet viseli. Úgy gondoljuk, hogy különösebb kommentárra nem szorul, elég egy rövid idézet a dalszövegből: “…tette mit tennie kellett, a hősök örökké élnek…”

A második pedig egy Cseh Tamás feldolgozás, mely igazán alkalomhoz illő, hiszen a Corvin közi harcosok előtt állít emléket.

(Underground – SZKR)