(Videó!) Így gyújtogatnak a migránsok Párizsban

Párizs északi, migránsok által sűrűn lakott negyedében még múlt hónap 27-én gyújtottak föl ismeretlen tettesek egy helyi buszjáratot. A támadók “Allah akbar!” kiáltásokkal rohamozták meg a járművet.

 

 

Azonosítatlan férfiak csoportja állja el egy helyi busz útját Észak-Párizs bevándorló negyedében, azon a videofelvételen, ami futótűzként terjed az interneten.

A silány módon összevágott felvételeken jól látszik és hallatszik, amint a csoport rátámad a buszra, majd lángba borítja azt, közben az elkövetők “Allah akbar!”, azaz “Allah hatalmas!”kiáltásokat hallatnak.

A videón az is látható, amint a jármű teljesen kiég, illetve, hogy a tűzoltók végül megfékezik a lángokat.

 

 

Az atrocitás helyszínén, Párizs Gennevilliers negyedében egyáltalán nem mennek ritkaság számba a hasonló jelenetek.

2005-ben és 2010-ben is innen indultak ki a párizsi zavargások, de több alkalommal kellett rohamrendőröket bevetni a 36 százalékban bevándorlók által lakott övezet utcai zavargói ellen.

Francia sajtóértesülések szerint a mostanihoz hasonló incidensek mindennaposak a városrészben: nem ritka, hogy több járat útvonalát permanensen módosítani, vagy törölni kell a hasonló akciók miatt.

A Le Parisien-nek nyilatkozó buszsofőr szerint főleg éjszakánként jellemzőek a hasonló támadások:

“A legtöbbször kővel dobálnak. De pár hónapja az egyik sofőrnek lövedékekkel kellett szembenéznie.”

A beszámolók szerint nemrég egy buszsofőrt is leöntöttek benzinnel, és csak a szerencsén múlt, hogy a támadóknak nem sikerült járművével együtt őt is felgyújtaniuk.

(Alfahír-Idegen áradat-SZKR)