(Videó!)A helyszínen készült videóval fenyegeti az ISIS San Franciscót és Vegast

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ugyan az iraki Moszulban hozta nyilvánosságra hétfőn videóját, amelyben merénylettel fenyeget meg két amerikai várost, de amerikai újságok beazonosították, hogy a felvételek az érintett városokban, San Franciscóban és Las Vegasban készültek.

 

A Breitbart News és az Inquisitor munkatársai szerint a videót San Franciscóban a Golden Gate híd közelében és a város pénzügyi negyedének egyik toronyházában forgatták, és láthatóak olyan képkockák is, amelyek az egyik szórakozóhelyen készültek. Az újságírók egészen pontosan beazonosították a Las Vegas-i képkockák helyszíneit is.

A fenyegető videó szövegét angolul olvassa fel egy férfi, aki Abu Iszmail al-Amriki (vagyis Abu Iszmail, az amerikai) néven mutatkozik be, s azt állítja magáról, hogy az Iszlám Állam tagja.

A férfi az orlandóihoz hasonlatos terrortámadások elkövetésére buzdít, konkrétumot azonban nem említ.

A Breitbart News felhívja a figyelmet arra, hogy a videón látható néhány képkocka Barack Obama amerikai elnökről is, amint a Fehér Ház Ovális irodájában, illetve a sajtótájékoztatók helyszínén beszél, s arcképét vérfoltok veszik körül. A portál emlékeztet rá, hogy tavaly januárban a terrorszervezet azzal fenyegetődzött: lefejezi Obamát, és az Egyesült Államokat “iszlám provinciává” változtatja.

(Idegen áradat-SZKR)