(Videó!) Késsel rabolt a migráns Budapesten – videón az elfogása

Egy 20 éves pakisztáni férfi késsel fenyegetőzve rabolt ki egy 19 éves magyar nőt tegnap este a fővárosban. Videón rögzítették a késes férfielfogását.

Egy, a bicskei nyílt táborból érkezett pakisztáni férfi késsel fenyegetett meg és rabolt ki egy 19 éves magyar lányt a fővárosban – jelentette be Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadó az M1-en délelőtt. A férfi elvette a nő mobiltelefonját és pénzét is, az anyagi kár 44 ezer forint. Személyi sérülés nem történt.

A józsefvárosi rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították a rablót, akit este fél hétkor a Budapest VIII., II. János Pál pápa téren elfogtak:

A pakisztáni férfiról kiderült, hogy a balkáni útvonalon érkezett hazánkba, több hónapos utazást követően. Magyarországra érkezésekor tiltott határátlépés miatt elfogták, menekültkérelmét elutasították. Hat hónap után nem lehetett tovább őrizetben tartani, ezért a bicskei nyílt táborban lett elhelyezve – mondta az M1 műsorában a miniszterelnöki főtanácsadó, aki szerint a migráns feltehetően a továbbutazáshoz szükséges pénz akarta rablással megszerezni.

(hirado.hu-Idegen áradat-SZKR)