ISIS: tegyétek ezt a hónapot a hitetlenek számára a szenvedés hónapjává

A nyugati világot fenyegeti újabb üzenetében az Iszlám Állam, amelynek szóvivője hangüzenetben támadásokra buzdította a terrorszervezet híveit az iszlám böjti hónap, a ramadán idején.

 

 

A nyugati világ elleni támadásokra buzdította híveit az Iszlám Állam terrorszervezet az iszlám böjti hónap, az idén június 6-án kezdődő ramadán idején.

“A ramadán a megszállás és a dzsihád hónapja. Isten akaratával a világon mindenhol tegyétek ezt a hónapot a hitetlenek számára a szenvedés hónapjává” – üzente Abu Mohamed al-Adnani, az Iszlám Állam szóvivője.

Ne kíméljék a civileket sem

A felhívás különösen a terrorszervezet Egyesült Államokban és Európában tevékenykedő harcosainak és szimpatizánsainak szólt.

Al-Adnani a mintegy félórás üzenetben kifejtette, “nem szabad kímélni a civileket”, és azt is kifejtette, hogy a csapásokkal az Iszlám Állam szíriai és iraki fellegváraira mért nyugati támadásokat kell megbosszulni.

Rendkívüli állapot Franciaországban

A június 6-án kezdődő ramadán idején rendezik meg Franciaországban a labdarúgó-Európa-bajnokságot és a Tour de France kerékpáros körversenyt.

Párizs hónapok óta fokozott terrorveszélyre figyelmeztet a nyugat-európai országban. A francia parlament eközben jóváhagyta a tavaly novemberi párizsi merényletek után bevezetett rendkívüli állapot meghosszabbítását.

Nincs konkrét fenyegetés

A német belügyminisztérium egyik szóvivője a napokban azt mondta, a hatóságoknak nincs tudomásuk arról, hogy Franciaországot vagy Németországot a labdarúgó-Eb idején támadás fenyegetné. Azt azonban megerősítette, hogy az olyan nyugati államok, mint Franciaország, alapvetően az Iszlám Állam célkeresztjében vannak.

(origo.hu-Idegen áradat-SZKR)