Találka a lisztes négerrel

Számos hírportál beszámolt arról az aljas, afrikai származású támadóról, aki szórakozásból öntött le egy idős hölgyet egy tál liszttel. Voltak akik feljelentették, a Pest megyei vármegyések viszont találkozni szerettek volna vele.

Egy fiatal néger, kinek becsületes neve Nieke Ayamba nemrég azt az elfoglaltságot találta magának, hogy egy tál lisztet önt egy idős néni arcába. A cselekményre az volt a magyarázat, hogy ez szerinte egyrészt vicces, másrészt unatkozik, így valamivel el kell tölteni az időt.

Az akciót nemsokkal később reakció követte, és egyrészt a legnagyobb közösségi oldal kommentelő tábora, másrészt hazafias portálok olvasóközönsége megpróbálta értésére adni, hogy Európában az ilyesmi egyáltalán nem vicces, pláne nem akkor, ha vendégként tartózkodik itt az illető. Orosz Mihály Zoltán Érpatak polgármestere és a Becsület Légiójának vezetője pedig feljelentést is tett az ügyben, Mozgalmunk pedig egy közlemény formájában ítélte el a cselekményt.

Nieke látva, hogy a magyarok nem tartják viccesnek az akcióját, (és valószínűleg liberális jogvétők tanácsára) leszedte a támadást megörökítő videót a közösségi oldaláról, és közzétett egy másikat, amiben heves gúnyolódások közepette “elnézést kér”. Ahogy közleményünkben is fogalmaztunk, elképzelhető, hogy Fekete-Afrikában ez a szokás, de nálunk ez csak egy további sértésnek minősül.

Pest megyei tagjaink egy része úgy döntött, hogy megpróbálunk az utcán összefutni vele. Egyrészt arra voltunk kíváncsiak, hogy csak egy idős nénit vicces-e leönteni liszttel, vagy esetleg olyanokkal is próbálkozik-e, akik megvédik magukat, illetve lehetőséget szerettünk volna biztosítani neki, hogy egy valódi elnézést kérő videót elkészíthessen – természetesen mindezt a törvényesség kereteit betartva -, ami mentes az őt befogadó társadalom sértegetésétől. Arra fel voltunk készülve, hogy nem lesz egyszerű megkülönböztetni társaitól, de szerencsére Nieke volt annyira segítőkész, hogy tetováltatta az arcát, és a kézfejét.
18812_810217105726432_5726801164588247362_n

Számos hozzászólás, és több kép is arról tanúskodik, hogy a vicces kedvű szaracén a Nyugati pályaudvar és a Blaha Lujza tér közt szokott felbukkanni, így mi is erre sétálgattunk, de sajnos nem találkoztunk vele.
1463558977819
Őszintén reméljük, hogy lesz rá lehetőségünk a jövőben, hogy találkozhassunk Niekével. Ha máshol nem, akkor a bíróságon, hiszen rövidesen ott folytatódnak az afrikai fiú kalandjai a öreg kontinensen.

(Pest megyei HVIM nyomán Mi Magunk – SZKR)

A Pest megyei HVIM tevékenységét a hivatkozásra kattintva kísérheti figyelemmel.