Megérkeztek az első migránsok Körmendre (+Videó)

Megérkeztek az első migránsok a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén kialakított “ideiglenes” befogadó táborba. Egy fehér busz hozta őket, a járműben 30-40-en utaztak. Meg nem erősített információk szerint a bicskei táborból érkeztek.

 

 

A táborban már készültek a fogadásukra, autókkal hoztak élelmiszer szállítmányokat és más csomagokat nekik.

A tábor nem zárt, onnan bármikor eltávozhatnak a “menekültek”. Ez lehet az oka, hogy az osztrák oldalon a pinkamindszenti és a rábafüzesi határátkelőhelyen határellenőrzést vezettek be.

A migránsok elsõ csoportja érkezik busszal a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén kialakított ideiglenes befogadó táborba 2016. május 2-án.  MTI Fotó: Varga György
(clicks: 30) A migránsok elsõ csoportja érkezik busszal a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén kialakított ideiglenes befogadó táborba 2016. május 2-án.
MTI Fotó: Varga György

Az Ausztria felé tartó járműveket megállítják, belenéznek a csomagtartóba, kérik az iratokat. Leginkább az elsötétített ablakú autókat vizsgálják át.

 

busz2
(clicks: 33) Ők az első migránsok a körmendi menekülttáborban / Fotó: MTI – Varga György
Megnyílt a menekülttábor, fellendült a gázspray-k eladása.
Tömegével vásárolja a lakosság a gázspray-ket Körmend környékén, miután megjött a migránsok első csoportja a helyi befogadóállomásra.
A helyi Tesco női dolgozóit is megkérték: ne öltözzenek “kirívóan”. A helyi iskolások figyelmét pedig felhívták arra, hogy iskola után senki ne menjen egyedül haza a helyi Várkerten keresztül.

Kapcsolódó cikk:

Körmend – migránstábort nyitottak a rendészeti szakközépiskola területén

(Blikk.hu-Idegen áradat-SZKR)