Olaszország: marihuána legalizálásával gyengítené az ISIS-t a főügyész

Komoly bevételi forrást veszítene az Iszlám Állam és a vele szövetséges terroristák, ha legalizálnák a marihuánát – jelentette ki az olasz maffiaellenes főügyész egy interjúban.

Franco Roberti emlékeztetett: a kábítószer-üzlet az Iszlám Állam bevételeinek tíz százalékát teszi ki. A nemzetközi terrorizmust maffiatevékenységekből tartják fenn – ilyen a kábítószer-csempészet, olajcsempészet, az illegális műkincs-kereskedelem és az emberrablás.

Az olasz hatóságok azt is vizsgálják, milyen kapcsolatok vannak a helyi maffia és a terrorcsoportok között. A Camorra például jelen van Nápolyban, ami fontos logisztikai bázis a Közel-Kelet felé, és a bűnszövetkezet kapcsolatban van az Iszlám Állammal is – mondta Roberti.

„Rengeteg forrást pazarolunk el fölöslegesen. Nem járunk sikerrel a marihuána-csempészet elleni küzdelemben, sőt, egyre csak nő a drogkereskedelem. Valóban megéri az energiát a könnyű drogok ellen fordítani?” – tette fel a kérdést.

Nos, ez alapján az embercsempészet ellen is kár fellépni, az is elburjánzott legalább annyira Olaszországban (is) mint a drog kereskedelem. Arra azért kíváncsiak vagyunk, hogy Roberti főügyész vajon mennyit szívott, mielőtt kifröcsögött egy ilyen szánalmas, mindent feladó nyilatkozatot.

Önnek mi a véleménye? Írja meg kommentben!

Kövesse rovatunkat Facebookon is! Megtekintéshez kattintson IDE.

(24.hu nyomán – Idegen áradat – SZKR)