A szélsőségesség elleni egységre szólította fel a muszlim világot a török elnök

A terrorizmus elleni egységre hívta szólította fel 56 muszlim ország képviselőjét, köztük mintegy 30 állam- és kormányfőt a török elnök az Iszlám Együttműködés Szervezete (OIC) éves tanácskozásán tartott beszédében csütörtökön Isztambulban.

 

 

Recep Tayyip Erdogan, Törökország miniszterelnöke arra kérte a muszlim országok vezetőit, hogy a terrorizmus elleni harcban tegyék félre nézeteltéréseiket és fogjanak össze.

Mint fogalmazott: “Az én vallásom nem szunnita és nem is síita, hanem az iszlám. Egymilliárd-hétszázmillió testvéremhez hasonlóan én csak egy muszlim vagyok. A terrorszervezetek a legtöbb kárt az iszlámnak okozzák, ezért sohasem képviselhetik a béke vallását. A terrorizmus elleni küzdelemben miért várjuk mástól a segítséget? Oldjuk meg mi magunk!” – hangsúlyozta Erdogan.

 

 

Mamnoon Hussain Pakistán és Recep Tayyip Erdogan Törökország miniszterelnökei az értekezlet előtt
Mamnoon Hussain Pakisztán és Recep Tayyip Erdogan Törökország miniszterelnökei az értekezlet előtt

 

Az OIC 13. csúcsértekezlete szigorú biztonsági intézkedések közepette zajlik. A találkozó megoldást keres globális és regionális problémákra egyaránt: az Iszlám Állam főként Szíriában, Irakban, Líbiában és Európában végrehajtott véres terrorcselekményeire, a Boko Haram szélsőséges afrikai csoportra, valamint a szíriai és jemeni elhúzódó konfliktusokra is.

Kövesse rovatunkat a Facebookon is!

(MTI-Idegan áradat-SZKR)