A szélsőségesség elleni egységre szólította fel a muszlim világot a török elnök

A terrorizmus elleni egységre hívta szólította fel 56 muszlim ország képviselőjét, köztük mintegy 30 állam- és kormányfőt a török elnök az Iszlám Együttműködés Szervezete (OIC) éves tanácskozásán tartott beszédében csütörtökön Isztambulban.

 

 

Recep Tayyip Erdogan, Törökország miniszterelnöke arra kérte a muszlim országok vezetőit, hogy a terrorizmus elleni harcban tegyék félre nézeteltéréseiket és fogjanak össze.

Mint fogalmazott: “Az én vallásom nem szunnita és nem is síita, hanem az iszlám. Egymilliárd-hétszázmillió testvéremhez hasonlóan én csak egy muszlim vagyok. A terrorszervezetek a legtöbb kárt az iszlámnak okozzák, ezért sohasem képviselhetik a béke vallását. A terrorizmus elleni küzdelemben miért várjuk mástól a segítséget? Oldjuk meg mi magunk!” – hangsúlyozta Erdogan.

 

 

Mamnoon Hussain Pakistán és Recep Tayyip Erdogan Törökország miniszterelnökei az értekezlet előtt
(clicks: 4) Mamnoon Hussain Pakisztán és Recep Tayyip Erdogan Törökország miniszterelnökei az értekezlet előtt

 

Az OIC 13. csúcsértekezlete szigorú biztonsági intézkedések közepette zajlik. A találkozó megoldást keres globális és regionális problémákra egyaránt: az Iszlám Állam főként Szíriában, Irakban, Líbiában és Európában végrehajtott véres terrorcselekményeire, a Boko Haram szélsőséges afrikai csoportra, valamint a szíriai és jemeni elhúzódó konfliktusokra is.

Kövesse rovatunkat a Facebookon is!

(MTI-Idegan áradat-SZKR)