Országos készültség – jönnek a migránsok

“Készültségi helyzetet rendeltek el a rendőrségnél, 2 órán belül vezénylési helyükön jelentkezniük kell, a déli határon kialakulható rendkívüli helyzet miatt.” – írja Facebook oldalán az ÖHV Információs Csoport.

 

 

 

Kitört mintegy 1800 migráns a szaloniki befogadótáborból – jelentette a görög határról az M1 tudósítója ma reggel.

Az illegális bevándorlók a beszámoló szerint a sztrádán indultak el a macedón határ felé. Az Afganisztánból és Szíriából érkezett migránsok Görögországba érkezésük után szembesültek azzal, hogy bezárták előttük az összes uniós határt.

Az idomeni átmeneti “menekült”táborból tudósító görög riporter szerint naponta csupán 150 migránst engednek át a határon, előzetes megegyezések szerint az iraki és szíriai bevándorlókat engedik előre, az afgánokat pedig meggátolják a határátlépésben.

Az alábbi bejegyzést az ÖHV Információs Csoport tette közzé Facebook oldalán :

“Országos készültséget rendeltek el a rendőrségnél!!!!

Készültségi helyzetet rendeltek el a rendőrségnél, 2 órán belül vezénylési helyükön jelentkezniük kell, a déli határon kialakulható rendkívüli helyzet miatt.
Napok óta feszült helyzet van a szerb-magyar határszakaszon, minden éjjel több százan próbálnak bejutni hazánkba. Néhány napja megerősítették a katonai jelenlétet, minden nap a kerítés mellett páncélozott járművek, BTR-ek, illetve a katonai felderítés helikoptere járőrözik!
A híradások szerint feszült a helyzet a görög-macedón határon, több százan megpróbáltak átjutni a határon. A macedónok nem engednek be szinte egy migránst sem, ennek köszönhetően a mai napra közel 5000 fő torlódott fel, 25 000 migráns pedig ezen határ felé tart. Lesz ami megállítja ezeket?” 

(Idegen áradat – SZKR)