A kommunizmus áldozataira emlékeztünk

Az emléknap kifejezés magában foglalja, hogy egy letűnt korszak, áldozat vagy eszme előtt hajtunk fejet, ám a kommunizmus esetében sajnos nem beszélhetünk múlt időről. A történelem legembertelenebb bűneit elkövetők jelenünkre is kiható erkölcstelen, romboló folyamatait még nyögjük. Amikor mécseseinket meggyújtjuk, annak az emlékezésen túl ígéretünket is jelképeznie kell, hogy Hazánk felemelkedéséért, védelméért a pusztító eszmékkel szemben, legjobb tudásunk szerint küzdünk!

Február 25-én este a helyi vármegyések is felkerekedtek tehát, hogy kegyeletüket leróják a gyilkos kommunizmus áldozatainak emléke előtt – Ugyan a HVIM szellemiségének jegyében igyekszünk egész évben harcolni az emberiségellenes rezsim szellemi örökösei és minden maradéka ellen! –
Első állomásunk a Dóm tér volt, ahol a Jobbik helyi szervezete tartott egy rövid megemlékezést és koszorút helyeztek el a Kováts József emlékmű előtt. Itt felszólalt Tóth Péter, Rácz Tibor és a Vitézi Rend képviseletében Dr. Ótott Ferenc barátunk is, aki a kommunista terror borzalmainak áttekintésén túl jogosan bírálta a helyi szocialista brigádot, a vörös városvezetés kártékonyságát. Egyébként jól mutatja, hogy a helyi baloldali vezetésnek mennyit jelent félmillió honfitársunk véráldozata, hiszen “kegyeletük” lerovása helyett a tegnapi napon óriásit mulattak, Korózs Lajos mszp-s (természetesen volt mszmp-s) országgyűlési képviselővel, amit – ahogyan 14 éve egyszer sem – most sem előzött meg megemlékezés részükről. Ez nem más, mint nyílt elutasítása a kommunista rendszer bűnössége tényének!

A vármegyések útja innen az Aradi téri 56-os forradalom vértanúinak kopjafájához vezetett, ahol mindenki meggyújtotta az emlékezés lángját. Végül átsétáltunk a Takaréktár utcába, ahol 1990-ben az úgynevezett rendszerváltás után a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége végre elhelyezhette emléktábláját. A Schwartz Lajos 56-os szegedi sortűz áldozat, mártír nevét őrző tábla alá szintén letettük mécseseinket, hogy fényük mutassa a lakosságnak, a magyar szabadságért Istennek visszaadott lélek nagyságát.

Az esős idő és az évek múlása nem moshatja le a bűnöket, nem tisztíthatja vagy szépítheti meg mindazt ami örökre mély sebeket ejtett Hazánk testén!
Nem felejtünk! Vesszen minden maradéka!

(Mi Magunk – Szent Korona Rádió)