Finn rendőrség: jedi erővel kell megakadályozni a nemi erőszakot

Tekintve, hogy a paprika-spray birtoklása és használata is tilos Finnországban, ezért kiakadtak egy szánalmas videót arról, hogyan tudja megvédenie magát egy nőt. Például “jedi erővel”: csak tartsa fel határozottan a kezét. A videóban ettől elrepül a támadó, de vajon a valóságban? Világosan látszik, hogy a skandináv államokban a józan gondolkodás nem létezik…

Miután egyre gyakoribbá váltak a bevándorlók számának a növekedésével a skandináv államokban a molesztálások, zaklatások száma az Oulu-i rendőrség egy útmutató videót tett közzé: Mi a teendő akkor, ha meg akarnak erőszakolni?

A paprika spray Svédországhoz és Dániához hasonlóan, Finnországban is bünteti a törvény. A svédeknél akár 6 hónap börtön is járhat a használatáért. Még akkor is komoly pénzbüntetésre számíthat az ember, ha önvédelemből használja a sprayt.

A közelmúltban egy 17 éves dán lányt akartak megerőszakolni, mikor a tinilány elővette a paprika sprayt és lefújta támadóját. Az illegális használatért most abszurd módon pénzbüntetést kell fizetnie.

A 200 ezer fős Oulu rendőrség három lépésben vázolta az önvédelem lehetőségeit. Elsőként a “Nem, kérleg hagyj!” mondat elmondásával együtt járó kézfeltartást tanácsolják. Második lépésben a támadó ellökését, két kézzel történő távoltartását, míg végső esetben a kezünk ügyébe kerülő táskával is védekezhetünk.

Hasonlóan abszurd tanácsokat osztott a hölgyeknek a kölni polgármester is, miután szilveszter éjjel százával molesztálták a német nagyvárosokban a fiatal lányokat. A polgármester asszony tanácsa alapján egy karnyi távolság megtartásával megelőzhetőek az ilyen esetek.

Az interneten megosztott felvétel villámgyorsan megmozgatta a közösségi oldalak felhasználóinak fantáziáját, akik a Star Wars erőit vélték felfedezni az önvédelmi tanácsok hátterében.

(ATV nyomán Jogos Önvédelem – Szent Korona Rádió)