Rátámadtak, védekezett – őt vitték el a rendőrök

“Gázpisztollyal fenyegette szomszédait egy férfi Kercaszomoron”, állítja a police.hu-n olvasható hivatalos híradás, hozzátéve a megnyugtató happy endet, hogy a kistelepülés békéjét felforgató huligán elemet szerencsére a rend éber őrei elfogták és előállították, s most felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ellene büntetőeljárás. Az egyszerű újságolvasó megnyugodva felsóhajthat, ma is megvédték a közrendet, nem kell félnie… vagy mégis?

A valóság a híradással szemben az, hogy a police.hu-n emlegetett 35 éves férfit és családját már hónapok óta fenyegette a szomszédban lakó Sipos cigánycsalád, melynek minden tagja többszörösen büntetett előéletű. Azért vásárolt gázpisztolyt a férfi, mert ezek a tetvesek már többször behatoltak a kertjébe is, ott fenyegették ordibálva őt, feleségét, és még csecsemőkorú kislányát is. A rendőrséget mindez természetesen addig nem érdekli, amíg nem folyik vér. A férfi többször is videóra vette az agresszív cigányokat, feljelentést is tett ellenük, de ez csupán néhány irat megszületését eredményezte a Körmendi Rendőrkapitányságon. A cigányok cselekménye nem garázdaság, csupán zaklatás.
A gázpisztolyos “fenyegetés” valós története: a hazafelé tartó férfit két cigány meglátta az utcán, és rögtön kirohantak beváltani korábbi fenyegetéseiket. Amikor azonban kiszemelt áldozatuk elővette engedéllyel tartott önvédelmi eszközét, rögtön sipítozni kezdtek, hogy őket “megtámadták”, és zokogva telefonáltak a rendőrségnek, hogy állítsák elő a “garázdát”, aki “fenyegeti” őket. A cigányok szava pedig szent, és a rendőrség rohant is intézkedni.
Apróság, hogy a gázpisztolyos férfi nemcsak pisztolyt vitt magával, hanem ő is és felesége is éjjel-nappal testkamerát is hordanak. Igen, sajnos ide jutottunk, hogy enélkül jobb, ha nem teszi ki a lábát senki az otthonából, és jelen esetben hasznos is volt. Három cigány szemrebbenés nélkül megtett hamis tanúvallomása elég lenne, hogy súlyos börtönévekre ítéljék, hiszen a kamera nélkül csak mondani tudná, hogy nem ő támadott a megyeszerte hírhedt bűnözőkre, hanem fordítva. A videófelvétel azonban egyértelműen bizonyítja, hogy mi történt valójában. Azóta a rendőrség a cigányoknál is házkutatást tartott, ugyanis a felvételen jól hallhatóan fenyegetőztek azzal, hogy ők is kihozzák a saját pisztolyukat.
A történet ezen fordulatáról azonban már sem a police.hu, sem az ott megjelent “tájékoztatást” szolgai módon leközlő megyei sajtó nem tudósított.7
(Jogos Önvédelem)