A legbátrabbak előtt tisztelgett a hazafias tábor

A budapesti vármegyések képes beszámolót készítettek a Legbátrabb Város Emléktúráról. Mindenkinek ajánljuk, amíg elkészül a központi beszámoló.

Idén immár hatodik alkalommal indultunk el Budapestről, hogy visszafoglaljuk Balassagyarmatot és környékét.

Végignézve a reggeli induláskor a buszra váró embereket, az jutott eszembe, hogy addig nincs vége a Trianonban elkövetett gyalázat elleni harcnak, amíg van, aki emlékezzen azokra a hősökre, akik megmentettek egy kis darabot a magyar földből az Anyaországnak!

A Budapest – Balassagyarmat távot megálló nélkül, rekord gyorsasággal tettük meg, aminek az lett az eredménye, hogy hamarabb értünk a gyarmati vasútállomásra, mint a szervezők. Ez egyébként nagyjából 80 centiméteren és a sofőr éberségén múlott, mivel a hatalmas ködben a kettesen egy német márkajelzésű autót vezető sofőr úgy gondolta, hogy nem jelentenek problémát a látási viszonyok okozta akadályok az előzésben, még akkor sem, ha egy nagybusz hajt vele szemben…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

WP_20160130_09_48_31_Pro

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Elindult a túra, mintegy 150 fős létszámmal, és bár félő volt az előző napok enyhe időjárása miatt, hogy nagy sárban lesz részünk, szerencsére éppen annyira volt télies az idő, hogy jelentősen ez nem befolyásolta a terepet. Elöl a HVIM lobogójával vonultak a korabeli egyenruhába öltözött helyi hagyományőrzők, így vonulva át Cserháthalápon, miközben a HVIM Farkasok egysége katonadalokat és indulókat énekelt.

A beszámoló második fel a hivatkozásra kattintva érhető el.

(Fővárosi HVIM – Mi Magunk – SZKR)