Obama lefegyverezné Amerikát, de Texas ellenáll

Obama évek óta szövögeti terveit azzal kapcsolatban, hogy miként tudná kicsavarni a fegyvert az amerikaiak kezéből. Texasban viszont ezzel sok szavazatot nem lehet összehozni…

Jövőhéten fog sor kerülni egy találkozóra Obama elnök, és Loretta Lynch igazságügyi miniszter közt, akik arról kívánnak értekezni, hogy miként lehetne a Fehér Házat megkerülve szigorítani, és egységesíteni az államonként eltérő fegyvertörvényt. Mindeközben Texasban életbe lépett egy üdvös könnyítés, melynek értelmében az erre engedéllyel rendelkező fegyvertulajdonosok nyíltan viselhetik maroklőfegyverüket. Ez első olvasatra talán értelmetlennek tűnik, de a statisztikák azt bizonyítják, hogy azokban az államokban, ahol erre lehetőség van rendkívül alacsony a bűncselekmények száma, hiszen a támadót elbizonytalanítja a fegyver látványa.

Az elmúlt évek során több alkalommal is kísérletet tett rá Obama, hogy szigorítva legyen a fegyvertörvény, de egyszer sem járt sikerrel, ezért most olyan megoldást keres, amit szavazás nélkül végrehajthat. Erre a hírre Texas kormányzója Greg Abbott egy igazi cowboy-hoz illő választ adott: “Obama még nagyobb fegyverkorlátozást akar ránk erőltetni. A válaszom? Gyere, és vedd el.”

Érdeklődve várjuk, hogy Obama a demokrácia egyik fellegvárának nevezett USA-ban miként fogja lenyomni a déli államok szabadságot, és fegyvereket egyaránt kedvelő lakóinak torkán a terveit.

(Jogos Önvédelem – SZKR)