Kész átverés -második rész

Egy kép önmagában még nem bizonyít sokat. Korábban már érintettük a témát, most folytatjuk.

Nézzünk meg három példát egyszerre, az elmúlt évből, a két válsággócból.
Először is egy viszonylag fiatal csúsztatás, képernyőmentések formájában.CTKCjUxUsAAZ-Au (clicks: 40)

Többször akarták ráhúzni a szír kormányerőkre, hogy vegyi fegyvert használtak, egyszer hajszál híján az USA nyíltan is megtámadta Szíriát, de akkor éppen előbb érkezett a partokhoz az orosz haditengerészet. Talán emlékeznek még néhányan a felvételekre, ahol a “mérsékelt felkelők” mutatják, hogy itt bizony a kormányerők hajtottak végre gáztámadást. Washington szerint ez volt a “piros vonal”, ami magával vonzza az USA beavatkozását (egyébként milyen alapon?), aztán ahogy rendre kiderült, hogy azok a terroristák demokraták hajtottak végre népirtást, akiket ilyen-olyan módon támogatnak, valahogy minduntalan elmaradt a bombázás. Azért a törvényes kormány elleni embargó maradt.
A fenti kép is valami ilyesmi, az N+1. gáztámadás után cikkezett a Reuters. Először felkelők, lázadók, ahogy hivatkozni szoktak a különböző terrorszervezetekre, majd hamarosan rá jött valaki, hogy ez így még kellemetlenségeket szülhet, másnapra harcosok lettek. Mert harcos az bárki lehet, és ezzel a kis csúsztatással már majdnem ki is magyarázták a dolgot.

Következő képünk helyszíne szintén Szíria.
560cfcb6c4618834498b45af (clicks: 154)
A jobb oldali kép szerint, arab forrás, így az az első kép, szeptember 25.én a szír kormányerők bombázásának esett áldozatul a gyermek, a második képen öt nappal később feltöltötte egy másik felhasználó, ők már Oroszországra próbálják rákenni a civil áldozatokat. Mellettük szóljon, hogy ők legalább eltalálták a dátumot, máshol sikerült korábbra visszadátumozni képeket. Nem csak Szíriában, Jemenben, Irakban, más arab országok területé készült képekkel vakítottak. Jegyezzük meg magunknak, ez a kép is csak annyit bizonyít, amennyit látunk rajta, nem pedig arra bizonyíték, amit belemagyaráznak.

Végezetül térjünk vissza Európába, Ukrajnába. Vagy valamelyik népköztársaságba ízlés szerint.

CI7wVudUsAcwKD2 (clicks: 187)
Az SzBU, vagy éppen valamelyik hírügynökség nagyjából három naponta jelenti be, hogy ezrével tízezrével özönlenek át az oroszok a határon, a békés lakosságot halomra ölni.
Személyes kedvencem az volt, hogy egy egész oszlopnyi Armatát kilőttek, és több PAK-FA -t lőttek le, mint ahány prototípusa éppen megépült az új Szuhojnak. Az, hogy nem zavarta őket, hogy a PAK-FA a program neve, a prototípusok típusjelzése pedig T-50, igazán mellékes. A szomorú az, hogy ezeket a hülyeségeket rendszeresen átveszik mindenféle kontroll nélkül, sőt, döntéshozók is készpénznek veszik, aztán, ahogy miniszterelnökünk mondta, jól lábon lőnek minket.
Nézzük meg az adott képet.
Az eredeti kép még 2015. február 26.n került nyilvánosságra, többek közt az Oroszország felé elfogultsággal egyáltalán nem vádolható BBC oldalán, úgy, ahogy az a fenti kép jobb oldalán látható, ukrán jelzésekkel. Szorgos kis kezek ezután rábiggyesztettek egy orosz zászlót, orosz jelzéseket. Az ukrán csíkozást már elfelejtették leszedni. Bónuszba odarajzoltak valamit, hogy az minden bizonnyal a brit haditudósító, Graham Philips pilóta nélküli repülőgépe, és mi mást is csinálna, mint hogy ukrán pozíciókat adjon meg az orosz csapatoknak?

Legkitartóbb olvasóinknak pedig ajándékként itt az eredeti kép!
150226160401_150226123012_donbas_ukraine_624x351_afp (clicks: 51)

 

Kapcsolódó cikk:
http://szentkoronaradio.com/blog/2015/07/28/kesz-atveres/

 

Vanek úr – SZKR – Militarizált Övezet