Rakéták három műszakban, hajók az “ellenségtől”

Az oroszországi Harcászati Rakétagyártó Vállalat három műszakos munkarendbe kellett álljon, a légierő hirtelen megugrott igénye miatt.

Ez az igény a szíriai beavatkozás miatt ugrott meg, ugyanis a beavatkozás kezdete óta ugyanis minden nap több tucat célpontra mérnek csapást.

A légicsapásokban többnyire H-29L típ. precíziós rakétát és KAB-500S típ. irányított zuhanású bombákat használnak, ezek pedig a fent említett vállalat termékei.

Ezen kívül az Orosz Haditengerészet hirtelen nyolc darab teherhajót is kénytelen volt vásárolni török cégektől. A vásárlást úgyszintén a Kondor Légió a Szíriába települt orosz kontingens óriási igénye tette szükségessé; egészen egyszerűen az eddig bevont 18 teherhajó, köztük 5 darab Ropucsa osztályú deszanthajó, nem bírta az iramot.
Az új szerzemények máris katonai lajstromba kerültek. A dolog pikantériája, hogy Törökország korábban lezárta légterét az orosz repülőgépek előtt, így azoknak viszont jelentős kerülőt kell tenniük.

Mint ismeretes, Oroszország szeptember 30. napján kezdett bele a légi offenzívába, Szíria törvényes elnöke, Basszar-el Asszad kérésre.
Október 22-ig bezáróan az orosz csatarepülők és frontbombázók 934 bevetést repültek, 819 ellenséges célpontot megsemmisítve.

 

Gyors fordítású magyarázó térkép (clicks: 59) Nagyobb méretért kattintson a képre!

 

 

 

 

 

 

 

Vanek úr- Sputniknews nyomán -SZKR – Militarizált Övezet