2024, október 14
9.4 C
Budapest
Rock
Kalapács és az Akusztika - Fagyott világ
Klasszikus
Marin Marais - Marche Tartare, IV.55

Nemzetközi kommunista mozgalom és németországi antifák – Bemutatjuk a Fáklya kapcsolatrendszerét

Tovább folytatjuk oknyomozó cikksorozatunkat a kommunista Fáklya mozgalomról. Ezúttal újabb belső levelezés került a birtokunkba, amelyből sikerült képet kapnunk a hazai marxista szervezet külföldi kapcsolatairól. Talán mondanunk sem kell, hogy nem lepődtünk meg azon, hogy a Fáklya kapcsolatai között ott vannak a német antifák is, akik már évek óta nyilvántartást vezetnek a magyar jobboldali aktivistákról, amelyet internetes felületeiken közzé is tesznek. Most azonban mi tesszük közzé az újabb bizonyítékokat.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ahogy a Magyar Jelen is már beszámolt róla, a Fáklya 2023-ban alakult az International Marxist Tendency (IMT) magyarországi tagszervezeteként. A szervezetet a litvániai zsidó felmenőktől származó Ted Grant (született: Isaac Blank) hozta létre 1992-ben Revolutionary Communist International (RCI) néven, miután többen is szakítottak a kommunista csoportosulásokat összefogó Committee for a Workers’ International (CWI) nevű nemzetközi szervezettel. Az RCI-t 2004-ben nevezték át International Marxist Tendency-re.

A Fáklya akkor vált ismertté, amikor tavaly szeptemberben részt vettek Kossuth téri pedagógus demonstráción az alábbi felhívással:

„Nekünk, diákoknak és tanároknak össze kell fognunk, hogy közös ellenségünket, az oktatási rendszert tönkretevő tőkés rendszert megdöntsük.”

A képen a Fáklya tagjai a Kossuth téri pedagógus tüntetésen

Azt, hogy a Fáklya egy nemzetközi szervezet, maga Szadai Levente, a Mérce publicistája is megerősítette. Szadairól érdemes tudni, hogy ő volt az, aki a februári antifasiszta tüntetésen a 24.hu kérdésére, miszerint elítéli-e a tavalyi antifa támadásokat, azt felelte, hogy az antifasiszták vegzálását ítéli el. Ezután kifejtette, hogy véleménye szerint

„az egyéni budapesti viperás és késes támadásokat morálisan nem lehet mérlegre tenni az állam által monopolizált erőszakkal.”

Szadai Levente

Szadai szerint az IMT-nek több mint negyven országban vannak fiókszervezetei, több mint hatezer taggal. Elmondása szerint egyes helyeken gyorsan nő a taglétszám, mint Angliában, Amerikában, Kanadában és Svájcban. A legnagyobb szekció azonban Pakisztánban van.

A Fáklya hazai tevékenysége – ahogy azt szintén Szadai árulta el – az elmúlt egy évben leginkább egy kommunista propagandalap létrehozására irányult.

A képen Kovács Márkó újsággal és kitűzőkkel a kezében
Discord képernyőmentés, Ádáz és Szadai Levente

Fizetett forradalmárok

Egy másik tag már arról beszélt a belső gyűlésen, hogy a tagdíjakból szeretnék a „forradalmárjaikat” fizetni, mert mint az kiderült, Angliában az IMT már 40–50 embert tart el és a közelmúltban vásároltak meg több mint 1 millió fontért egy háromemeletes központot Londonban. Az is kiderült, hogy Ausztriában is eltartanak már 6 embert.

Az IMT-nek egyébiránt Közép-Európában Magyarország mellett a szlovákoknál és a lengyeleknél is van szervezete, és mint azt megtudtuk, mindenki tart kongresszust, ahová meghívják egymást. A legutóbbi kommunista kongresszus helyszíne a csehországi Brno városa volt, 2024. július 13–14-én, ahol a Fáklya is képviseltette magát, habár az akkori vezetőjük, Adrián végül nem vett részt rajta a felfüggesztése miatt.

Alan Woods nagy dolgokat vár a magyarországi „elvtársaktól”

A Fáklyában mindenki által csak Ádázként ismert tag június 15-én számolt be arról, hogy életében először találkozott Alan Woods brit marxista íróval és teoretikussal, az RCI alapítójával, aki tolmácsolta jókívánságait a magyarországi „elvtársai” felé.

Woods szerint a Fáklyának elengedhetetlen a szerepe a világforradalomban és nagy dolgokat vár a hazai kommunistáktól. Alan Woodsról tudni kell, hogy az 1990-es évek elejéig vezető támogatója volt a brit Munkáspárton belüli militáns irányzatnak, támogatásáról biztosította a venezuelai Bolívari Forradalmat, és többször találkozott Hugo Chávez egykori venezuelai elnökkel.

„Elsőnek általa találkoztam német antifákkal” – A Fáklya, a Varjú Kollektíva, az Autonómia Csoport és a Hammerbande összefonódása

Kovács Márkót már a korábbi cikkeinkben is megemlítettük, ugyanis az egyik legaktívabb tagról van szó, aki összekötő kapocsként működik a kommunista Fáklya és az anarchista Varjú Kollektíva között. A birtokunkba jutott levelezésekből azonban újabb részletek tudtunk meg a hazai antifáról.

A szociális munkásként dolgozó Székely András, a Becsület Napja elleni demonstráció szervezője és az antifa Autonómia Csoport tagja tavaly október 19-én e-mailben fordult a fáklyásokhoz, hogy szívesen látják őket a februári tüntetésen. András közölte, hogy a szervezés december hónaptól két hetente tartandó koordinációs találkozót jelent. Levelében így fogalmazott:

„A találkozókon való részvétel az itthoni események szervezése mellett a tágabb nemzetközi kampányban való részvételt is jelent.”

A Fáklya is részt vett 2024-ben a Becsület Napja elleni tüntetésen

Ebből kiderül, hogy a budapesti Becsület Napja elleni szélsőbaloldali tiltakozást több hónapos előkészítő munka előzi meg, amely nemzetközi vonalon is fut. Azt már tavaly is gyanítottuk, hogy Ilaria Salis, Nele Philippine Maya Aschoff, Paul Joscha Müntnich, Johann Guntermann, Clara Judith Wittklugel, Moritz Christian Leopold Schroeter és Emilie Samira Dieckmann nem spontán módon, hanem hívásra érkeztek Budapestre, és hazai segítséget kellett kapniuk a fővárosi helyismerethez, amelyet az embervadászat során alkalmaztak.

Kovács meg is jegyezte a Fáklya tagok felé, hogy elsőként Székely által találkozott német antifákkal, és hogy ő a kapcsolattartó a hazai és a németországi antifasiszták között.

Kovács Márkó alábbi belső üzenetét, azonban jobbnak láttuk szóról szóra idézni, mert a tartalma többet mond mindennél: „Amúgy én beszéltem rá a rendezőket, hogy beszédek helyet legyen vonulásos tüntetés, mert akkor a rendőrök több helyről szorítják ki a nácikat.”

Így fonódnak össze Magyarországon a kommunista és az anarchista csoportosulások, hathatós németországi támogatással, amelyet mind a Fáklya, mind a Szikra, mind pedig a Varga „Nefelejcs” Gergő-féle Autonómia próbált letagadni a tavalyi év óta. Mára azonban bizonyossá vált mindaz, amely tavaly még csak feltételezés volt.

Jogsegélyt ad a Szikra a Fáklyának – A két kommunista szervezet összeér, de egymást is bomlasztja

Valóban az alkotmányos rend megváltoztatását akarják a Fáklyások, Jámbor András fegyveresen lépne fel (hangfelvételek)

Pánikrohamokkal küzd és antidepresszánsokat szed a kommunista vezető

(Szent Korona Rádió)

Válaszcsapás: Iráni rakétatechnológia és atomfegyver

Iránnak meglepően fejlett a rakétatechnológiája: a Vaskupolát megkerülve mért több katonai létesítményre is csapást, de a zsidók titkolják a valós eredményeket. Hogyan lesz Iránnak...

Így köp a nemzetközi jogra Libanonban a cionista terrorállam

Leonid Savin újabb kiváló írásában a cionista terrorállam, Izrael Libanonban elkövetett jogsértéseiről értekezik. Mindegy, hogy hol háborúznak a zsidók, embertelenség jellemzi őket. Kövesd Telegram...

Dugin: Naszrallah halála Izrael apokaliptikus felemelkedését jelzi

Az Antikrisztus eljövetelének újabb állomása? Nagy-Izrael megvalósulása? Mi kell a zsidó terror visszaszorítására? Alexander Dugin gondolatai alább.  Kövesd Telegram csatornánkat Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és...

Megalakulhat az Irán vezette, cionizmus ellenes “NATO”?

Komoly hiányosságát pótolhatja most Izrael a keleti világnak? A Varsói Szerződés felbomlása óta nem volt olyan katonai szövetség, ami méretében felérhetett volna a NATO-hoz....

Legfrissebb

Izrael betört az ENSZ-bázisra harckocsikkal, hogy pajzsként használja azt

Magyarország is elítélte az ENSZ-misszió Izrael általi zaklatását. Miközben...

Háborús privatizáció: Ukrajna nevetségesen alacsony összegért eladja a legnagyobb titánérc bányáját

Az ukrán kormány jóváhagyta a világ egyik legnagyobb titánbányászati...

Terrorfenyegetettség miatt lezárja a határait Norvégia

Norvégia a svéd és a finn határszakaszon ideiglenes határellenőrzést...

Szent István is a zsidó deheroizálás áldozata lett

A magát történésznek hazudó Berend Nóra István, Magyarország első...

A cionista Trump szerint hamarosan kitör a harmadik világháború

Az agresszív Izraelt támogató republikánus elnökjelölt Kaliforniában folytatta kampánykörútját,...

Meg akarták ölni Orbán Viktort?

A szerbek és az oroszok szerint meg akarták gyilkolni...

Kezdik befejezni a gázai népirtást, előállnak a valódi okkal: a Szuezi-csatorna alternatívája

Egy évvel ezelőtt a Szent Korona Rádión már megírtuk,...

Válaszcsapás: Iráni rakétatechnológia és atomfegyver

Iránnak meglepően fejlett a rakétatechnológiája: a Vaskupolát megkerülve mért...

Kategóriák

Rock
Kalapács és az Akusztika - Fagyott világ
Klasszikus
Marin Marais - Marche Tartare, IV.55