Hazánk nyomdokaiba léptek a németek palesztin-ellenességben

Idehaza, mint tudjuk tilos Izrael-ellenes, palesztinpárti tüntetéseket tartani, hiszen Magyarország Izrael egyik legnagyobb seggnyalója lett. De a németek sincsenek nagyon lemaradva. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A düsseldorfi közigazgatási bíróság úgy ítélte meg, hogy a “Folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz” szlogen „alapvetően tiltott” a Hamászhoz és a Samidoun szervezethez való kötődése miatt.

A bíróság szerdán hagyta helyben a rendőrség által korábban két német városban elrendelt tilalmat a mondat skandálására.

A düsseldorfi közigazgatási bíróság az Izrael-ellenes aktivisták által Duisburgban és Düsseldorfban benyújtott beadványok alapján hozta meg az ítéletet, amelyek az Izrael-ellenes jelszó decemberi és áprilisi gyűléseken való skandálásának rendőrségi tilalmára vonatkoztak – jelentette a DPA hírügynökség.

A Samidoun Deutschland és a Hamász „állandó gyakorlással” elbitorolta a szlogent, és „ez azt jelenti, hogy annak használata alapvetően tilos” – döntött a bíróság.

A német belügyminisztérium november 2-án betiltott minden Hamász-párti tevékenységet, valamint elrendelte a Samidoun és annak fedőszervezetét, a HIRAK feloszlatását.

Az Izrael-ellenes petíciót benyújtók több más jelszót is felvettek a listára, amelyeket a rendőrség szerintük betiltott, köztük a „Gázai övezet elleni izraeli bűncselekmények”; „Állítsátok meg a népirtást”; „Yallah intifada” és „Izrael gyermekgyilkos” szlogeneket. A bíróság szerint ezek a szlogenek legálisak voltak, és a rendőrségnek nem volt jogalapja betiltani őket.

A kérelmezők a 18K3322/24 és 18K8760/23 számú beadványokkal kapcsolatos ítélet ellen fellebbezhetnek az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi felsőbb közigazgatási bíróságon Münsterben.

A Hezbollah megerősítette Haszan Naszrallah megölését (nekrológ és videók)

(Neokohn nyomán Szent Korona Rádió)